Bu bölümü tercih eden kişiler genellikle sosyal yönleri kuvvetli kişilerdir. Dolayısıyla diğer bölümlere göre çok daha sosyal ve iletişime dayalı bir bölüm olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu aslında çok zor bir soru. Çalıştığınız şirket, departman bu soruya yön veriyor. Yapay Zeka alanında çalışmalar yapan mezunlarımızın daha fazla maaş aldığını biliyorum. Pazarlama ve Satış alanında çalışıp iyi maaşlar kazanan mezunlarımız da mevcut. Dediğim gibi bu tamamen yetkinliklere, şirkete ve alana bağlı bir konu.

Kesinlike gelişebilir. Kendi arkadaşlarımdan Matematik dersini pek sevmeyen ve becerisi olmadığını düşünen bir sürü arkadaş edindim. Bu arkadaşlarım zamanla bu derste çok başarılı hale geldi. Buradaki kritik nokta seviyor ve çabalıyor olmak diye düşünüyorum. Belli bir altyapınız varsa üzerine eklemek mümkün.

Seçmeli derslerinde Yazılım dersleri almalıdır. Onun haricinde internetteki kurslardan faydalanabilir. Yapay Zeka ve Algoritmik Düşünce konularına ağırlık verip bu alanlardaki makale ve yazıları takip edebilir.

Kesinlikle böyle bir ayrım yok. Benim okuldaki son yılım olacak ve bu zamana kadar kimin burslu kimin burssuz olduğunu sormadım, kimse de bana sormadı. Bu konuyla ilgili bir endişen olmasın.

İstanbul'da okumak bulunduğunuz ve vakit geçirdiğiniz semte göre dezavantaj yaratabilir. Ben Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi olarak 'öğrenci dostu' diyebileceğim yemek yerlerinde ve kafelerde vakit geçirmeye özen gösteriyorum. Benim gibi, öğrenciler için bol imkanın bulunduğu bir ilçede okuyorsanız herhangi bir dezavantaj yaşamazsınız. İstanbul bol imkanlı ve seçenekli bir yer doğru kararı vermek önem arz ediyor.

Çalışma alanları epey geniş olması genellikle uzmanlaşamama noktasında bir dezavantaj yaratabilir. Fakat bu sorunu önlemenin yolu yapabildiğiniz kadar staj yapıp sektörleri ve departmanları denemektir. Çalışacağınız departmanlar ilgi alanlarınızı belirlemenizde yardımcı olacak ve bu alana yoğunlaşmanıza yardımcı olacaktır. Ben kendi adıma yapabildiğim kadar staj yapıp deneyim kazanmaya gayret ediyorum. Bölüme ilk başladığımda aklımda birçok departman vardı. Fakat yapmış olduğumuz stajlar sayesinde ilgi alanımı keşfettim ve ilerlemek istediğim yola karar verdim.

Endüstri Mühendisliği programı hem Mühendislik hem de İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler dersleri barındırmaktadır. Diğer Mühendislik programlarına göre daha sosyal ve eğlencelidir. Teknik bir bölüm olarak geçmediği için çok zorlanmadan ve keyif alarak bu bölümü okuyabilirsiniz.

Mühendislik eğitimini İngilizce olarak almanın avantajları yadsınamaz bir fayda sağlayacaktır. Mesleğinizi Dünya genelinde yapabilmek için İngilizce eğitimi çok daha faydalı ve imkan sağlayıcı olabilir.

Endüstri Mühendisliği bölümü sosyal ve analitik yetkinliklerin bir arada bulunması gereken bir bölümdür. Halk genelinde 'sorun çözücü' mühendisler olarak adlandırıldığı için hem problemleri analitik bakış açısıyla çözmeli hem de çözüm metodunu ve sonucunu sosyal ve güçlü bir iletişim ile aktarmalıdır. Bu bölümü tercih edecek kişiler iletişimden kaçmamalı, takım çalışmasına yatkın olmalıdır.

Benzer Kişiler

Gizem Yuce
Gizem Yuce
Industrial Designer, Blueground
Ali Altun
Ali Altun
Tedarik ve Planlama Sorumlusu, Decathlon
İlyas Aykaç
İlyas Aykaç
İşe Alım Şefi, TUSAŞ
Nadiye Can
Nadiye Can
İnsan Kaynakları Stajyeri, BluTV
Özge Usta
Özge Usta
İnsan Kaynakları Stajyeri, Penti
Eser Mibahar
Eser Mibahar
Human Resources Business Partner, Cigna
Rojda Kılıç
Rojda Kılıç
Passo Teknoloji Merkezi Expert Software Engineer, Aktif Bank
Sıla Kaya
Sıla Kaya
Jr. HR Generalist, Kron
Sedanur Akifoğlu
Sedanur Akifoğlu
Operasyonel Geliştirme ve Performans Müdürü, Mayen CRM
Tuğba Yalgın
Tuğba Yalgın
Deniz'in İncileri Stajyeri, DenizBank