Öncelikle sabır önemli bir özellik olarak bu bölümde kendini gösterir. Öğretmenlik mesleğini kendi isteğiniz ile seçmeyecekseniz bu bölüme asla gelmeyin. Ne bileyim Sınıf Öğretmenliği'ne falan gidin. Bolca belge hazırlamanız gerekecek. Çünkü bu bölüm prosedür belgelerini çokça hazırlamanız gereken bir bölüm. Bir yığın rapor hazırlamanız gerek hem de her derste. Onun dışında eğitiminiz bitip işe başlayınca, öğrencilere her öğrettiğiniz şeyde o kadar çok mutlu olacaksınız ki iyi ki bu bölümü seçtim diyeceksiniz. Tabi yukarıdaki özelliklere uygun olup olmadığınıza dikkat edin.

Özel Eğitim Öğretmenliği henüz bu yıl açılan ve ilk öğrencilerini alan oldukça yeni bir bölüm. Daha önceki zihin , işitme ve diğer yetersizlik alanlarındaki öğretmenliklerin bir bütünü. Bu bölüme gelen arkadaşlar burada bütün dersleri alacaklar ancak 2. sınıfın sonunda alan seçecekler daha doğrusu ders. Seçebilecekleri dört alan var: Zihin yetersizliği, işitme yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu ve üstün yetenek/zeka. En azından Anadolu Üniversitesi için böyle. Bu alanlardan yoğunlaşmak istediklerinden 7 ders seçmek zorundalar 1 ders de farklı bir alandan seçebilirler. Mezun olduklarında Özel Eğitim Öğretmeni olarak atanacaklar.
İş olanakları oldukça fazla ve iyi para alan bir meslek ancak sadece bunun için bu bölüme gelecek olanlar gelmesin çünkü sevmeden yapılabilecek bir meslek değil kesinlikle. Merhametli, anlayışlı çokça da sabırlı olmanız gerektiren kutsal bir meslek. Buraya gelmeden önce "Ben bunu yapabilirim."diyorsanız buyrun gelin..

Eğitim fakültesi mezunu olarak hizmet sektöründe yer alıyoruz. Devlet okullarına atanma veya özel kurumlarda öğretmen olarak çalışma imkanlarımız var. Maaşlar hakkında net bir şey söyleyemiyorum ancak devlette öğretmen maaşı alınıyor ve bir de üzerine bazı ek ders ücretleri ekleniyor.

İş imkânı fazla ve güzel bir bölüm biraz zor ama basarilamayacak kadar değil eğlenceli. Mesleği icra ederken gayet mutlu olabileceginiz bir meslek.