BAU CO-OP
BAU CO-OP

BAU CO-OP

BAU CO-OP

634 Takipçi

Bahçeşehir üniversitesi öğrencisi olduğun takdirde okulun coop imkanlarından yararlanabilirsin. Coop çatısı altında anlaşmalı olunan 2700den fazla şirketin, öğrencinin bölümüyle ilgili stajyer ilanları mail adresinize düşer ve öğrenci 1.sınıftan itibaren bu stajlara başvuru yapabilir. Stajyer sigortasını okul kendi karşılamaktadır. Staj dışında markalı dersler diye adlandırdığımız uygulamada ise her dönem farklı şirketlerden belirlenen kişiler seçmeli ders açarak öğrencilere ders verir.

Coop’a üniversite bünyesinde bulunan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuru şartları staj yapacağınız şirketten şirkete göre değişmektedir.

Coop’a üniversitemizin bütün öğrencileri başvurabilir. Başvuru şartları stajdan staja değişmektedir. Şirketlerin yayınladıkları ilanlarda şartlar yer almaktadır.

Bau CO-OP programına Bahçeşehir Üniversitesi lisans öğrencileri katılabilir. CO-OP ilanları öğrencilere mail yoluyla iletilmektedir. Gereken şartları sağlayan öğrenciler birçok önemli firmada staj yapma imkanı bulmaktadır.

CO-OP yani Cooperative Education, üniversite öğrencisinin lisans eğitimi sırasında bir iş yerinde çalışmasına dayalı bir eğitim modelidir. Amaç, eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirmektir. CO-OP çalışmasının süresi en az 3 ay, en fazla 9 aydır. CO-OP bünyesinde 2.700 ortak yer almaktadır.

CO-OP kapsamında 1200 den fazla partner firma bulunmakta. Bu firmalar daki yöneticeler üniversiteye gelerek markalı dersler ve seminerler düzenliyorlar. Bu sayede hem bu insanlarla ve şirketlerle tanışabiliyorsunuz hem de bu markalı dersleri alarak kendinize vizyon katabilirsiniz. Ayrıca öğrencilere staj bulma konusunda öğrencilere yardımcı oluyor.

Stajdan staja değişiklik gösterebileceği gibi genellikle stajlar maaşlı oluyor. Başvurmadan önce ilanlarda bunun hakkında bilgiler yer alıyor

Markalı Ders, firmaların kendi alan, ürün, hizmet ve uygulamaları konusunda nitelikli işgücü yetiştirmek ve güncel konuları öğrencilere ulaştırmak için Bahçeşehir Üniversitesi’nde kendi markalarıyla açtıkları derslerdir. Firmalar uygulamaya dönük olan bu derslerin içeriklerini yeni gelişen alanlara ve sektörel ihtiyaçlarına göre hazırlarlar; bu dersler sektör temsilcileri akademisyenlerimizle birlikte verilir. Öğrenciler markalı dersleri seçmeli ders olarak alır ve her dersten 3 kredi kazanırlar. Markalı dersler, alanda alt yapı gerektirdiği için sadece ilgili bölüm veya bölümlerin altında "COP" kodu ile açılır ve sadece o bölümlerin 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından seçilebilir.

CO-OP Eğitim Modeli, yüksek öğretimi iş hayatıyla birleştirmeyi, iş dünyası ve üniversite arasında oluşan boşlukları doldurmayı amaçlayan öğrencilerimizin okurken çalışmalarına imkan veren bir modeldir. Bu model, öğrenciyken iş tecrübesi edinilmesi ve iş dünyasına  geçişin kolaylaşması için öğrencilere büyük bir avantaj sağlıyor.