Coop’a üniversite bünyesinde bulunan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuru şartları staj yapacağınız şirketten şirkete göre değişmektedir.
İstanbul da çok sayıda kültürel yapının olması aslında bir öğrenci için güzel bir şey bu sayede farklı tarzdaki insanları tanıyarak hayat bakış açınızı genişletebiliyorsunuz.
Mekatronik mühendis mezunları aldıkları geniş yelpazeli eğitim sayesinden birde çok mühendislik alanında çalışabilir örnek alarak otonom üretim, otomotiv, yazılım gibi alanlar bunlara örnek gösterilebilir.
Bizler bölüm içerisinde elektirik elektronik, bilgisayar ve makine mühendisliğinden ortak bölüm dersleri alıyoruz.
Üniversite içerisinde yatay geçişlerde burslar korunuyor doğrudur.
CO-OP kapsamında 1200 den fazla partner firma bulunmakta. Bu firmalar daki yöneticeler üniversiteye gelerek markalı dersler ve seminerler düzenliyorlar. Bu sayede hem bu insanlarla ve şirketlerle tanışabiliyorsunuz hem de bu markalı dersleri alarak kendinize vizyon katabilirsiniz. Ayrıca öğrencilere staj bulma konusunda öğrencilere yardımcı oluyor.
Üniversitenin hazırlık kampüsü dışında diğer kampüslerinde ne yazık ki bir kampüsü bulunamamakta. Fakat üniversitenin anlaşmalı olduğu yurtlar var oralarda konaklama sağlanabilir.
Diğer bölümlere kıyasla daha geniş yelpazeli bir bölüm olmasından kaynaklı üzerine uzmanlaşılabilecek bir çok bölüm bulunuyor ve birden çok alanda da bilgi sahibe olarak mezun oluyorsunuz.
Sosyal olmaları okul içindeki etkinliklere katılmaları onlar adına yararlı olacaktır.
Üniversite imkanları olarak gerek sosyal gerek ise yurt dışı imkanları kısmında çok aktif ve bir çok imkanı bulunan bir üniversite bu sebeplerden dolayı tercih edilenebilecek bir üniversite.
Üniversite içerisinde çok sayıda öğrenci kulübü bulunmakta ve hepsi aktif olarak faaliyet göstermekte. Dönem içerisinde sende bu kulüplere üye olarak etkinliklere katılınabiliyor.