Ben üniversitenin ilk öğrencilerinden biriyim. Öğrenimin boyunca öğrencilerin tamamına yakını belirli oranlarda burslu olduğu için kesinlikle böyle bir ayrım olmadı.
Ancak ilerleyen seneler için bu konuda bir yorum yapmam doğru olmaz.
Kesinlikle öyle birşey yok zaten kimse kimseyede sen kaç burslusun vs gibi soruları çok az sorar.Diğer ünilerde olan birbirini ezmeye çalışan zengin fırlamaları yok yani var ama zaten kimse onları takmıyor 3-5 kişiden fazlada değiller.
Hayır. Kimsenin burslu-burssuz ayrımı yaparak arkadaşlık ilişkisi kurduğunu zannetmiyorum. Hepimizin farklı burs olanaklarından yararlanan ya da yararlanmayan arkadaşları var. Bu aramızda dile getirilmeye gerek bile duyulmayan bir konu.
Burslu-Burssuz öğrenciler arasında henüz ben bir olay gözlemlemedim; duymadım.Kimse bu soruyu sormuyor.Derslerin seviyesi de hem burslu hem burssuz öğrencileri tatmin edicek seviyede olduğu için, unutulan bir kavram bu üniversitede.
Kesinlikle bir ayrım yok. Sadece okulun tam burs puanları çok yüksek olduğu için onlara 'çok çalışkan' gözüyle bakılıyor.
Sen yaratmadığın sürece öyle bir ayrım yok. Kaldı ki bizim okulda burssuz insan bulmak oldukça zor. Herkes en azından % veya 50 burslu olduğu için herkesin bir seviyede derslere karşı bir motivasyonu bulunmakta. O yüzden bir şekilde vakıf üniversitelerinde olan burslu-burssuz durumunu dersler bakımından elemeyi başardığımızı düşünüyorum. Bunun dışında ben tam burslu okuyan bir öğrenci olarak bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım ki en yakın arkadaş çevremde tam burslu bir tek ben varım.
Okulda kimin burslu kimin burssuz olduğunu ayırt etmek inanın çok güç. Ancak bir muhabbet esnasında öğrenirseniz bilebilirsiniz. Ne öğretmen-öğrenci ilişkilerinde ne de öğrenci-öğrenci ilişkilerinde bir ayrımcılık göremezsiniz.
Psikoloji bölümü için böyle bir ayrım yok çünkü burssuz öğrenci kontenjanı yok. %, P ve tam burslu olarak girilebiliyor.Çoğu arkadaşımızın kaç burslu girdiğini bilmiyoruz bile kaldı ki ders başarılarına göre de böyle bir tahminde bulunamıyoruz. En azından kendi bölümüm olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim ki psikoloji bölümünde farklı oranlardaki bursluların, çalışma hevesi hırsı ve notları birbirine çok yakın olduğu için böyle bir ayrım ne öğretmenler ne öğrenciler tarafından yapılmıyor.
Kesinlikle yok. Kimse kimsenin kaç burslu olduğunu bile bilmez kişi söylemedikçe. Ki söylese de bir şey değişmez. Hatta burslulara saygı duyulur yaptığı derece nazarında.
Bilgi edinmek amacıyla böyle bir soru sorulmuş ama biraz saçma olduğunu düşünüyorum. Öncelikle kimsenin anlında burslu/burssuz diye yazmıyor ve ayrıca bunu tanımadığınız birine sormanın ayıp olacağının farkdınasınızdır diye düşünüyorum.
Ama yine de cevaplayalım. Böyle bir ayrımı hissetirecek bir davranışa hiç tanık olmadım. Okula gelecek olursanız siz de bu durumu devam ettirecek şekilde davranın. İnsanların yapmakta oldukları şeyler onlar hakkında geçmişte yaptıklarından daha çok şey söyler. Bu yüzden insanları değerlendirirken şu anda bir şeyler için çabalayıp çabalamadığına veya ne gibi şeyler yaptıklarına bakın.
Özyeğin Üniversitesine gelmeden önce her burslu öğrenci gibi bu ayrım konusunda endişeliydim. Giriş yılımdaki burs oranlarını incelediğimde endişelerim son buldu. Zira okula kayıt olan öğrencilerin çoğu farklı sebeplerle de olsa (ösym bursları,spor bursu, bazı diploma çeşitlerindeki burslar, ya da okula kaydolduktan sonra başarıya bağlı burslar) çeşitli miktarlarda bursa sahipti. Özyeğinli olarak geçirdiğim bunca sürede de yanılmadığımı görüyorum. Tam burslu okuyan bir öğrenci olarak asla bu ayrımı ne arkadaşlık ilişkilerimde ne de eğitim hayatımda hissetmedim.
Böyle bir ayrım kesinlikle yok diyebilirim. Öğrencilerin burslu veya burssuz olması sadece onların okula ödedikleri miktarı belirleyen bir unsur. Bunun dışında sosyal açıdan bir etkisi yok. Kendimden örnek verirsem, çoğu arkadaşımın kaç burslu olduğunu hiç sormadım. Burstan daha çok okuldaki akademik başarı bir yerden sonra daha ön plana çıkmaya başlıyor. Burssuz olan bir insan da üniversitede başarı göstererek akademik başarı bursu kazanabiliyor.
Herhangi bir ayrım kesinlikle yok. Burası ne bir ilkokul ne bir lise; üniversite. ve insanlar ergenliklerini lisede yaşayabilmiş atlatabilmiş ise artık kişiliklerinin, başarılarının ve arkadaşlıklarının daha ön planda olduğu samimi bir ortamda bulacaklardır kendilerini. Ben 0 burslu okuyorum hiçbir zamanda girmek istediğim ortamdan dışlanmadım ancak eğri oturalım doğru konuşalım bu seneki bursuz fakülte ücreti 40800 lirayı verebilecek ailenin çocukları da birazcık daha fazla harcayabiliyorlar.:) Şaka bir yana böyle bir sosyoekonomik farkın olabileceği bir okulda herkesin aynı hayatı yaşayıp aynı şeyleri yapmasını beklemek pek mümkün değil zaten ancak tekrar altını çizerek söylüyorum buradaki hiçbir insan da kolay kolay senin paran çok yada senin paran yok diye önünüze duvar çekmez.
Ben tam burslu okuyan biri olarak, bölüm arkadaşlarımdan kimin burslu kimin burssuz olduğunu bile bilmiyorum. Bölüm arkadaşlarım da benim burs durumumla ilgili bilgiye sahip değil. Hiçbir zaman konuşulduğuna, sorulduğuna da şahit olmadım. Hatta herkes o kadar birbirine yakın ki, sene başında "carpool" sırasında herkes herkesi arabasına alıp evine bırakıyordu. Buradan anlaşılabildiği gibi alçak gönüllü öğrencilerin olduğu bir okuluz.
Kesinlikle yok ,4 yildir bu okuldayim boyle bi ayrim goredim
Merhabalar, öncelikle burslu-burssuz ilişkisine bakmadan burslu öğrencilerin nasıl imkanlara sahip olduğunu görmek gerekiyor bence. Birçok vakıf üniversitesine göre çok iyi burs fırsatlarına sahip olan Özyeğin üniversitesinde burslu öğrenciler çok fazla sıkıntı çekmeden öğrenim hayatlarını sürdürebiliyorlar. Aylık tatmin eden bir miktar, yurt imkanı burslu öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Özellikle bu yıl başlayan burs fırsatı öğrencileri ve ailelerine kuşkusuz çok destek olacaktır. Ayrıntılı bilgi için her arkadaşımın tercih döneminden önce şu sayfayı incelemesini tavsiye ederim --> (www.ozuburs.com) Ayrıca kimse sizin özel biligilerinize ulaşamadığı için burslu burssuz olduğunuzu da bilmiyor. Her ekonomik kesimden arkadaşlarım var okulda çeşitlilik çok fazla olduğu için insanlar parayla değil sizinle arkadaşlık kuruyorlar , şu ana kadar tam burslu olmama rağmen hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Kısaca toparlamak gerekirse burs yelpazesinin geniş olması ve her kesime hitap etmesi burslu-burssuz arasında hiçbir fark olmadan öğrencilerin sadece eğitimine odaklanan bir üniversite olmasını sağlamıştır Özyeğin Üniversitesinin. Umarım faydalı olabilmişimdir, tercih döneminizde başarılar. :)
Bir ayrım söz konusu değil burslu bir öğrenci olarak bir sıkıntı yaşamadım.
Hayır yok. Zaten genel anlamda herkes burslu . Bunun yanı sıra okul nüfusunun çok büyük bir bölümü okulun kısmı zamanlı çalışma imkanlarından yararlanıyor bunlar her burs katagorisinden kişiler olduğu gibi burssuz öğrencileri de kapsıyor. Bu ayrım öğrencinim sosyal yaşamına yansımadığı gibi akadamisyenler ve idari kadroyla ilişkide de söz konusu değil herkes aynı eğitimi alıyor ve çoğu kişi en yakın arkadaşlarının bile burslu olup olmadığından bi haber .
Burslu-burssuz herkes ayni sekilde egitim goruyor, ayni firsat veriliyor.
Eger bu soru burslu ogrenci burssuz ogrenci arasindaki iliskiyi soruyor ise 3 senedir bu okuldayim hic bunun farkini hissetmedim bile. Ben yuzde elli burslu psikolojisi ogrencisiyim . Bizim okulda burslu veya burssuz okumak sosyal iliskilere hic yansitilmiyor ve bunun konusu gecmiyor. Bu statu meselesi haline getirilmiyor .