Anlatsın
Giriş

havacılık ve uzay mühendisi Türkiye'de savunma sanayii ağırlıklı bir endüstrinin içine girer. TAI en büyük istihdam sağlayıcısıdır. bunun yanında TEI, Havelsan, Roketsan gibi savunma sanayiinde çalışan şirketlerde veya TÜBİTAK UZAY ve TÜBİTAK SAGE başta olmak üzere araştırma ve geliştirmeye ağırlık veren kuruluşlarda iş imkanları bulabilirler. hatta saydığım bu şirketlerde son dönemlerde havacılık ve uzay mühendisi (veya uçak mühendisleri de aynı işi yapar) ihtiyacı, artan havacılık alanındaki projeler dolayısıyla artmıştır. dediğim gibi havacılık ve uzay mühendisleri uçak mühendisleriyle temelde aynı işi yapar; genel olarak havanın içinde, HAVAYA GÖRE HAREKETLİ olan her türlü yapının (bunlar uçaklar, otomobiller hatta binalar bile olabilir) aerodinamik incelemesini (akan havayla olan etkileşimi de diyebiliriz), tasarımını, araştırma-geliştirme kısmını, aynı şekilde uçak ve uzay yapılarının itki sistemlerinin tasarımı, ar-ge ve üretiminde görev alır. bölümümüzde son sene seçmeli dersler vardır ve öğrenci eğer isterse uzay yapılarıyla ilgili dersler alarak bu konu üstünde de yoğunlaşabilir.

Genellikle hava araçları üzerine çalışırlar.Bakım, üretim, araştırma yaparlar.

Var. Bildiğiniz gibi ülkemizdeki askerlik vazifesi erkeklerin çalışma hayatında bir yüktür. Firmalar askerlikle ilişiği olmayan adaylara öncelik verir. Kadınların böyle bir yükümlülüğü yoktur.


Firmanın görünen yüzü genellikle kadınlardır. Check in kontuvarında görevlendirilen bir kadına işini doğru yapmasa bile kimsecikler tepki gösteremez.


Sözde eşitlik kavramları yalan dolandır. Kadın saçını açar çalışır örer çalışır toplar çalışır erkek memur traşı olup gelir tüm erkekler birbirine benzer. Sakal falan bırakmak hayal. Garson gibi takılırsınız terminalde. Bagaj bandının başına erkek koyarsın 30 kg bagaj ceker, kadın danışmada bilgisayar başında oturur senle aynı parayı kazanır. 


Sadece havacılık sektörü için konuşmuyorum bu hey yerde kabul etseniz de etmesiniz de böyledir. Düşüncelerim saygılı eleştirilere açıktır. 

*Endüstri,bilgisayar,makina vb. bölümlerde rekabet çok fazladır, havacılıkta rekabet neredeyse yoktur.
*Az rekabet = daha çok iş imkanı
*Türkiye'nin savunma sanayiinde yer almak
*Hava taşıtlarına olan ilgim
*Mezunlarının geldiği yerler
*Bu bölüme aynı puanlarda kapatan diğer bölümlere göre daha çok ilgimi çekmesi