Bu kişiye bağlı bence ama ben pişman değilim çünkü sosyolojiye bir kere başladıktan sonra hayata karşı, kendinize, topluma bakışınız eskisi gibi olmuyor, her şeye karşı bir farkındalık kazanıyorsunuz, hayatınızin her alanına yayabiirisiniz,ama en nihayetinde burası Türkiye de insanların sosyolojiye bakışı gerçekten çok acayip, çünkü son nefesinize kadar sosyolojisiyi insanlara açıklamak ile uğraşacaksınız, onun dışında mutalaka iyi bir okulda mümkünse İngilizce eğitim alarak bitirin, iş arayışınızda bu ikisinin çok faydası olacaktır, onun dışında sosyoloji her şeyi araştırma konusu haline getirebilir örneğin bir sakız üretim sürecinden tutunda Trump in başkan olmasının dünya siyasetinde ve ekonomisine olan yansıması gibi. Ama en önemlisi bilinçli ve istekli okumanız ve okul bitmeden hangi sektörde çalışacağiniza karar verip o yönde kendinizi hazırlasanız kafaniz rahat olur
Hayır asla olmadım, pozitif bir bilim okumuş olmak çok farklı alanlarda kendimi geliştirmemi ve kendimi keşfetmemi sagladı.Çalıştığım tüm sektörlerde öğrenme ve uygulama sürecimi kısaltti. Tekrar okuma şansım olsa yine aynı bölümü okurum :))
Dışarıdan gelen arkadaş ve ailesel tepkiler evet olmama neden oldu. Bazen keşke hukuk ya da işte yaşım biraz daha küçük olsaydı dediğim oldu. Şimdiki sıralamalarla ingilizce koç burslu flan tutuyormuş. Onun dışında ben bu kadar fazla sosyal düşünürü ve bu becerileri farklı alanda kazanamayabilirdim. Arge çalışabiliyormuşuz yalnız Türkiye' de bu mevzu mühendislerle aynı işi yapmak kaydıyla olabiliyor. Mentor ihtiyacı kesinlikle mevcut. Hacettepe'nin öğrenci kalitesinin biraz düşmesini buraya bağlayabilirim. Biraz özel sektörle temas halinde olmak gerekli. Yoksa sosyolojinin s'sini insanlar anlamayabiliyorlar.
bir açıdan evet, çok fazla alakasız kişinin sürekli bölüme dayanarak aşağılamasına maruz kaldım. ama iş olanakları denildiği kadar dar değil, sonuçta boğaziçi üniversitesi. akademide de önü açık, bölüm müthiş olmasa da kötü de değil. türkiye standartlarında inanılmaz bile denebilir. sadece alakasız insanlarla tuhaf muhabbetlere giriyorsunuz bölüm üzerinden. anladığım kadarıyla türkiye’de insanlar birbirlerini durduk yere ezmeyi seviyor ve sosyoloji okumak davetiye çıkarıyor. çoğu kişi sosyoloji ne demek bilmiyor mesela ama aşağılıyor. ben özellikle fanatik bir sosyoloji aşığı da değildim, garip bir lisans hayatı geçirdim bu açıdan. bölüm müthiş, hayatımın anlamı diye de savunmak içimden gelmiyordu. işte çok aldırmıyorsanız insanların iğnelemesine bölümden pişman olmak için pek sebebiniz olmaz, ama taş olsa çatlar herhalde.
Hayır asla pişman olmadım. Aksine sosyoloji bölümü bana pek çok şey öğretti. Öncelikle insanlarla nasıl iletişim kurulur?sonrasında araştırma ,inceleme ,gözlemlemek bütün bunların önemini sosyoloji bölümünü okuduğum zaman anladım. Özellikle de insanlarla iletisimimi geliştirmemi sağladı diyebilirim.