CV (özgeçmiş) hazırlamak özellikle yeni mezunlar için sancılı bir süreçtir. CV (özgeçmiş) hazırlarken neleri CV’imde bulundursam, neler insan kaynakları profesyonelleri tarafından daha dikkat çekicidir gibi bir çok soru kafamızı karıştırır. Bu konuda etkili bir CV’nin nasıl olması gerektiği konusunda beş farklı insan kaynakları profesyonelinin gözünden sizin için bir derleme hazırladık.
EY Türkiye İşe Alım ve İşveren Markası Yönetimi Müdürü Özlem Turgut Nalbantoğlu, özellikle yeni mezun CV’leri için oldukça özet, doğru, net bir şekilde kişiyi tanımlaması gerektiğini söylüyor ve 1 sayfadan fazla olmamasını tavsiye ediyor.
Yeni mezunlar için diğer bir soru işareti olan referansa ne yazsam sorusuna ise, “Yeni mezunlar için referans pek kritik değildir, “gerektiğinde paylaşılacaktır” da denebilir. Ancak akademik tarafta kendisini çok iyi tanıdığını düşündüğü bir tanıdığı varsa, bu kişiyi ya da maksimum 2 kişiyi belirtebilir" diyor.
Özlem Nalbantoğlu’nun, Yeni mezun adaylar CV (Özgeçmiş) hazırlarken nelere dikkat etmeliler? Sorusuna verdiği cevaba: https://anlatsin.com/yeni-mezun-adaylar-cv-ozgecmis-hazirlarken-nelere-dikkat-etmeliler/ozlem-turgut-nalbantoglu bu linkten ulaşabilirsiniz.
Philip Morris / Sabancı Sr. Management & Organization Development Executive’i Belin Eskinazi ise “CV'lerde eksik bilgi olmaması ve detaylı bilgiye yer verilmesi çok önemli. Çok uzun olmamalı ama gerekli olan tüm bilgileri de içermeli. Örneğin; bir staj yaptıysanız o süre boyunca bir başarınız varsa onu mutlaka yansıtın çünkü ancak o zaman CV'de fark yaratabilirsiniz” diyor.
Belin Eskinazi’nin CV ve Mülakatlara hazırlık nasıl olmalı? Sorusuna verdiği cevaba: https://anlatsin.com/cv-ve-mulakatlara-hazirlik-nasil-olmali/belin-eskinazi bu linkten ulaşabilirsiniz.
METRO Cash & Carry Türkiye İşveren Markası ve İşe Alım Yöneticisi Miray Bostancı CV (özgeçmiş) hazırlarken en önemli şeylerden bir tanesinin yalın ve sade olması gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte, “Üniversitelerdeki kulüp etkinlikleri, üniversite dışında sosyal sorumluluk projelerine veya sivil toplum kuruluşlarına sağladığınız katkılar, varsa yurtdışı deneyimleriniz, keşfettiğiniz yeni şeyler, hobileriniz ama gerçek anlamda sizi siz yapan hobileriniz… Bunların hepsini görebilmek sizi kafamızda somut olarak resmedebilmemize sebep oluyor” diyor.
Miray Bostancı’nın Yeni mezun adaylar CV (Özgeçmiş) hazırlarken nelere dikkat etmeliler? sorusuna verdiği cevaba: https://anlatsin.com/yeni-mezun-adaylar-cv-ozgecmis-hazirlarken-nelere-dikkat-etmeliler/miray-bostanci bu linkten ulaşabilirsiniz.
Arvato CRM Türkiye İşe Alım Süpervizörü Naime Başaran ise yeni mezun CV’lerinin kolay okunabilmesi gerektiğini vurguluyor ve anahtar kelimelerin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor. “Örneğin; bir Yazılım Mühendisi arıyorsak veya kişi yazılım alanında kariyerine devam etmek istiyorsa yazılımla ilgili teknik altyapısını muhakkak CV’sinde tutmalıdır. Biz bu anahtar kelimelere bakıyoruz çünkü bir İşe Alımcı günde yüzlerce CV’yi okuyabiliyor. Bu yüzden kişi CV’sinin aradan çekip çıkarılabilmesi için bir sebep vermesi gerekiyor" diyor.
Naime Başaran’ın Yeni mezun adaylar CV (Özgeçmiş) hazırlarken nelere dikkat etmeliler? sorusuna verdiği cevaba: https://anlatsin.com/yeni-mezun-adaylar-cv-ozgecmis-hazirlarken-nelere-dikkat-etmeliler/naime-basaran bu linkten ulaşabilirsiniz.
Koton Head of COE’si Necla Tuba Sökmenoğlu ise CV (özgeçmiş) hazırlarken kendimizden 3. tekil şahıs olarak bahsetmemizin daha şık durduğunu söylüyor. Ayrıca “Öne çıkan özelliklerinizi, takım veya proje çalışmalarınızı, okulda bir kulüp başkanlığınız varsa bunları mutlaka ekleyin. Fotoğraflarınız son döneme ait olsun. Sosyal medyada kullandığınız fotoğraflar olmasın ama LinkedIn fotoğrafları ile paralel olsun" diyor.
Necla Tuba Sökmenoğlu’nun Adaylar CV'lerini (Özgeçmiş) hazırlarken nelere dikkat etmeli? sorusuna verdiği cevaba: https://anlatsin.com/adaylar-cv-lerini-ozgecmis-hazirlarken-nelere-dikkat-etmeli/necla-tuba-sokmenoglu bu linkten ulaşabilirsiniz.