Anlatsın
Giriş

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri olarak tüm bölümlere yatay geçiş yapabiliyoruz. Merkezi puanla yatay geçiş şartlarını veya genel not ortalamasıyla yatay geçiş şartlarını sağlayarak başvurup kabul alan tüm öğrenciler, burslarının oranı aynı kalacak şekilde diledikleri bölüme yatay geçiş yapabilirler.

2020-21 akademik senesi için yatay geçiş tarihleri henüz belirli değil, YÖK tarafından açıklanacak olan takvim belirlendikten sonra üniversite de tarih açıklayacaktır. Not ortalaması sınırı da 2.29'dan yüksek olması gerekiyor başvuru için ama tabi kontenjana girebilmek için de olabildiğince yüksek olması gerkeiyor.

Başka bir üniversiten yatay geçiş yaparak Bahçeşehir Ünivesitesi'ne gelmiş birisiyim. Staj imkanları, yurt dışı fırsatları ve öğrenci merkezli yönetimini gördükten sonra kararımdan asla şüphe duymadım. Üniversiteye girdikten sonra da kendimi geliştirebileceğim birçok fırsat çıktı karşıma. Bunlar sayesinde de aslında ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.

Anlaşmalı olduğu yurtlar var evim ve republika yurtları. Bunlar da oldukça merkezi bölgelerde yer alıyor. Üniversite kampüsleri de zaten yurtların yaygın olduğu bölgelerde genelde.

Okulda sayısı her ne kadar çok fazla da olsa hem akademik hem sosyal etkinlikleri elinden geldiğince takip etmesi, ve aklına takılan her konuda mentoruna danışabileceğini unutmaması.

Öğrenciye sağlanan geniş staj yelpazesi, öğrenciyi her zaman sektörle iç içe tutması, yurt dışı imkanları olarak ortalamanın çok üstünde fırsatlara sahip olması tercih döneminde beni en çok etkileyen özellikleriydi.

Gerek yurt dışı gerek staj gerek sosyal ve akademik imkanlarıyla Bahçeşehir Üniversitesi'ni kesinlikle önerebilirim

Özellikle belirli alanlarda faaliyet gösteren birçok avukat var. Bu tarz avukatlar kendi alanlarındaki dosyalarla ilgilenirken kendi müvekkillerinin de farklı alanlardaki dosyalarının da takibini yapıyorlar. Bunun dışında da farklı alanlarda tek tük dosyalar da almaktalar. Kısacası tamamen tek bir alanda faaliyet göstermek pek mümkün olmuyor.