Sonuçlar 3. sayfadan itibaren gösteriliyor. İlk sayfaya dönmek için tıklayın.

Gebze Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2015 yılından itibaren Yüksek Lisans,2019 yılından itibaren de lisans eğitimine devam eden yeni bir bölüm. Yeni açılan bir bölüm olmasına rağmen sağlam temeller üzerine inşa edilen GTÜ Endüstri Mühendisliği 2021 yılı itibariyle de Doktora Programı için başvurusunu yaptı. Özellikle Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini de verebilecek akademik donanımı ve altyapısıyla kapsamlı bir eğitim programına sahip olduğu görülmektedir . Bölümde az öğrenci olması sebebiyle de akademisyenlerle öğrencilerin bağlantısının kuvvetli olması önemli avantajlardan birisidir. Gebze Teknik Üniversitesi’nin sağladığı staj, iş fırsatı avantajları ve şirketlerle olan anlaşmalarını da göz önüne alınca bu bölümü tercih eden adayların geleceğinin açık olduğunu düşünüyoruz.


Okulumuz hakkında geniş bir alanda değerlendirme yapacak olursak;


Gebze Teknik Üniversitesindeki eğitim oldukça kaliteli ve bir o kadar da zorlu. Bunun dışında öğrenci kulüplerinin çalışmaları, Teknofest Takımları, Erasmus programları ilgilenen öğrencilere sonuna kadar açıktır. GTÜ’de öğrencilerin kendisini geliştirmek istediği alanlara yönelebiliyor olması güzel bir şans. Bunun dışında şirketlerle olan ilişkiler ve sanayi bölgesine yakınlık gibi avantajlarımızdan dolayı birçok öğrenci arkadaşımız mezun olmadan önce stajyer, bursiyer veya yarı zamanlı çalışma imkanına sahip olmaktadır. Tabi ki bu şanslar her öğrenci için geçerli değil ancak isteyen ve çabalayan öğrenciler için birçok fırsat mevcuttur. Bunun dışında akademik alanda da bir çok çalışmaya ev sahipliği yapan GTÜ de hocalarımızla beraber laboratuvarlarda çalışma imkanlarına sahibiz. Özellikle de kariyerini araştırma alanında devam ettirmek isteyen öğrenci arkadaşlarımız için büyük bir şans.

Okulumuzda bulunan kariyer geliştirme merkezi sene boyunca okulumuz öğrencilerine hitap eden staj ilanları paylaşmaktadır. Okul dönemi boyunca edindiğimiz network bağlantıları ve okulumuzun Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden birine yakın konumu sayesinde staj bulmakta zorlanmamaktayız.


Okulumuza ait 2017 yılında yayımlanmış bir yazıda Gtü Mezunları derneğinin Gtü mezunlarıyla beraber yapmış olduğu bir anket verilerine göre GTÜ öğrencileri 4. sınıfta yüzde 35 işe girme oranına sahipken bu oran mezun olunan ilk yılda yüzde 89 oranına yükselmiştir.Bu veriler sonucunda ise mezunları en hızlı iş bulan 10 üniversite arasına girmiştir.


Yayımlanan yazı;


https://www.gtu.edu.tr/icerik/8/5726/display.aspx

Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği programını alarak tamamlamış olan Ayhan Demiriz Hocamız,yüksek lisans ve doktora derecesini ise Rensselaer Polytechnic Institute'de tamamlamıştır. Hocamızın çalışma ve uzmanlık alanları ; veri madenciliği,optimizasyon,istatistik,fiyatlandırma ve makine öğrenmesidir.


Ayhan Demiriz Hocamız hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için;


https://www.gtu.edu.tr/tr/personel/3217/454788956/display.aspx

Gebze Teknik Üniversitesinin tek kampüsü İstanbul il sınırında Kocaelinin Gebze sınırları içerisinde bulunmaktadır. Marmaray hattının da Gebze Teknik Üniversitesi-Fatih durağında bulunmaktadır. Konum olarak Gebze ilçe merkezine 12km uzaklıkta diyebiliriz. Okulumuzun bir giriş kapısı D100 karayoluna bakmaktadır.

Temel misyonu biz değerli öğrencilere bölümlerimizde ve sonraki akademik ve profesyonel yaşamımızda gerekli olacak İngilizce dil becerilerini kazanabilmemiz için bilimsel temellere dayalı, etkili, kaliteli ve eğlenceli bir eğitim programı sunmak olan Yabancı Diller Bölümü 40 ı aşkın öğretim görevlisiyle okulumuza yeni katılan öğrencilere gerekli yetkinliği kazandırmak için büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar.


Hazırlık eğitimimizi birden fazla öğretmenin değişerek maximum 30 öğrencinin bulunduğu sınıflarda görmekteyiz. Hazırlık eğitimi için ayırılmış bir binamız mevcuttur. 2 dönem boyunca verilen eğitim sonucunda İngilizce yeterlilik sınavında belirlenen puanın üstünde alırsak bölüm eğitimimize geçmeye hak kazanmaktayız.


Hazırlık eğitimi süreci içerisinde yanılınan noktalar ise hazırlık eğitimimizi tamamladıktan sonra bölüm eğitimi için İngilizcemizin yeterli seviye olacağını düşünmemizdir. Her ne kadar kaliteli bir hazırlık eğitimi almış olsak da okulumuzun hazırlık eğitiminden sonra da mezun olana kadarki süreç içerisinde İngilizce seviyemizi ilerletmemizi bizden beklemektedir. Bu sebeple hazırlık eğitimi bitince bölüm derslerinde zorlanan kişiler olmaktadır.

İlk yıl temel bilim dersleri olan Calculus ve Fizik derslerinin yanı sıra İş Sağlığı, Business English gibi iş hayatımızda da son derece önemli olacak dersleri de görmekteyiz. Bununla beraber Endüstri Mühendisliğinin en büyük ayrıcalıklarından biri olan diğer bölümlerle yakın ilişkisi de derslerimize yansımaktadır. Diğer mühendislik dallarının dersleri olan programlamada kullandığımız Python u ve teknik çizim derslerinde kullandığımız program olan Fusion 360 ı temel seviye eğitim ile kariyer planlamamıza bağlı olarak geliştirmemiz son derece mümkündür. İkinci sınıftan itibaren bölüm derslerimize daha çok odaklanmaktayız. Özellikle mühendislere yönelik Ekonomi dersleri bizler için büyük önem arz etmektedir.


Birinci sınıfta 2 dönem boyunca programlama derslerimizde Python eğitimi almaktayız. Programlama dilinin seçimi hocalarımıza göre değişmektedir. Buna ek olarak ilerleyen yıllarda istatistiksel hesaplama ve grafikler için yazılım ortamı olan aynı zamanda da yazılım bir dili olan R programlama dilini de öğrenmekteyiz.