Gebze Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü 2021 Ağustos ayı itibari ile 6 öğretim üyesi ve 5 öğretim yardımcısıyla eğitimini sürdürmektedir. Öğretim üyelerimizin isimleri aşağıda görülmektedir.
Prof. Dr. Ayhan Demiriz
Doç. Dr. Bora Çekyay
Dr. Ayşenur Budak
Dr. Kemal Dinçer Dingeç
Dr. Burak Paç
Dr. Celal Özgür Ünsal
Buna ek olarak her yıl öğrenci sayısı artmasıyla orantılı olarak öğretim görevlisi alımları da devam etmektedir. Alanlarında oldukça bilgili olan hocalarımız sayesinde dersler en verimli şekilde geçmekte ve herhangi bir eksiklik hissedilmemektedir. Öğrenciyle her daim iletişim halinde olan hocalarımız herhangi bir sorunda bizlere en iyi şekilde yardımcı olmaktadır.
GTÜ Akademik Kadro;
https://www.gtu.edu.tr/kategori/3217/12/display.aspx
GTÜ Endüstri Mühendisliği bölümü olarak Erasmus imkanlarına sahibiz.Macaristan ve Slovenya şuan için aktif anlaşmamızın olduğu ülkeler arasındadır.2021 Güz döneminde bir arkadaşımız başvurdu ve Slovenya'ya gitmeye hak kazandı. Ayrıyeten bölüm hocalarımız ve üniversitemizin mevcut olan Erasmus imkanlarını genişletme çabaları da devam etmektedir.
İngilizce Hazırlık dersleri bir akademik yıl sürmektedir. Dönem başında yapılan seviye sınavına göre her öğrenci kendisine uygun olan kurun derslerini alır. A veya B Level olarak belirlenen her bir kur düzeyi 16 hafta devam etmektedir. Öğrenci seviye belirleme sınavından sonra uygun olan kurdan başlar, kur içinde yapılan tüm değerlendirme sınavlarından belirlenen oranlara göre 65+ puan alırsa bir üst kurda eğitim görmeye devam eder. Başarısız olması durumunda aynı kuru tekrar eder. Derslerde devam zorunluluğu vardır. Bir yıllık hazırlık eğitimi süresince yapılacak sınavlara katılabilmek için iki dönem toplam ortalamanızın 100 üzerinden 65+ olması gerekmektedir. Ayrıca iki devamsızlık sınırını aşmamış olmanız gerekmektedir. Hazırlık eğitimi yüz yüze dönemde hafta içi her gün 4 saat olacak şekilde kampüs içerisinde yer alan hazırlık binasında ve hazırlık dersliklerinde verilmekte. Sınıflar ortalama 25 kişi ve her bölümden öğrenciler karma bir şekilde dağıtılıyor. Genellikle her sınıfın 3 farklı hocası olmakta. Ders içerinde okuma, yazma, dinleme, konuşma, kelime ve dilbilgisi şeklinde farklı bölümlerle işlenmekte.
Yeterlik Sınavı her akademik yıl için Eylül ve Ocak aylarında olmak üzere iki kez yapılan ve başarılı olmanız durumunda bölümünüzde eğitiminize devam etmeye hak kazandığınız sınavdır. Yeterlilik sınavı okuma, dinleme, kelime ve gramer bilgisi olmak üzere 4 bölümden ve 80 sorudan oluşuyor.
Her sene Eylül ayında İngilizce Yeterlilik Sınavı yapılıyor. Bu sınavdan gerekli puanı alırsanız (70/100) hazırlık eğitimini atlayabilirsiniz. Ayrıca YDS Sınav puanınız da 55+ ise belgenizi yabancı diller bölümüne teslim etmeniz durumunda hazırlık eğitimini atlayabilirsiniz.
İnsan,malzeme ve makinenin yer aldığı her sistemde verimliliği sağlamak adına bu sistemleri kuran ve devam ettirilebilmesini sağlayan endüstri mühendisleri çok geniş iş imkanlarına sahiptir.
Sektör bakımından iş olanaklarını incelediğimizde;
Sağlık,Lojistik,Perakende,Otomotiv,Ağır Sanayi,Savunma,Tekstil,Bilişim ve Yazılım,Hızlı Tüketim,Turizm,Bankacılık vb. olduğunu görebiliriz.
Departman bazında çalışabileceğimiz pozisyonlardan bahsetmek gerekirse;
Tedarik Zinciri Planlama,Lojistik,Üretim Planlama,Finansal Planlama,Kalite,İş Geliştirme,Müfetttiş,ERP Danışmanı,İş Analistliği, vb. birçok alanda çalışma fırsatına sahiptir.
GIES'in misyonu, kariyerini ve geleceğini şekillendirmek isteyen her öğrenciye sosyal ve akademik ortamı sağlamaktır.GIES kendini geliştirmek isteyen tüm üye ve katılımcılara hitap etmektedir.Sizlerde üye olabilir veya etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz.
Her dönemin başında GIES sosyal medya hesaplarından paylaşılan linke tıklayarak üyelik formunu doldurabilir ve GIES ailesine katılabilirsiniz.