Gilkent'te geçen yüz yıl endüstri mühendisliği okudum. Neden Bilkent Endüstri'yi seçtiğimi sorarsanız, endüstri mühendisliği benim için çok da düşünülmesi gereken bir seçim değildi; biraz şans eseri oldu. Ya endüstri mühendisi olacaktım ya da hiçbir şey olmayacaktım. Zaten üç tane seçim yapmıştım ve bunların hepsi endüstri mühendisliğiydi. Problemleri çözmeyi seviyorum. Karşılaştığım bir problemde, bu problemin ne olduğunu, neden kaynaklandığını ve nasıl çözülebileceğini anlama gayretindeyim. Mühendislik dediğimizde, genel anlamda bu işte bir elektronik mühendisliği, makine mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği olsa da temelinde problem çözücü bir düşünce yatmaktadır.
Mühendislik seçmeme sebep olan şey bu. Neden endüstri mühendisliği? Ben biraz daha teknik tarafla insan tarafını ve yönetim tarafını birleştirmek istedim. Kendime daha fazla imkan sunacağını düşündüm. Endüstri mühendisliği, yalnızca belli ekipmanlarla, makinelerle ya da belli problemlerle değil, çok daha genel ve karmaşık problemlerle karşılaşır ve bu problemleri çözmek için farklı yöntemler kullanır. Bu sebepten dolayı kendimi endüstri mühendisliğine daha yakın hissettim.
Neden Bilkent? Samimi bir şekilde konuşmak gerekirse, o zaman bizim bir ÖSYS sürecimiz vardı. Okulların sıralamaları ve en iyi okulların listesi elimizdeydi. Bilkent, bu listelerin en üstlerinde yer alıyordu. Nispeten daha yeni bir okuldu; yaklaşık on yıllık bir geçmişi vardı. Ancak, vakıf üniversitesi olması sebebiyle yurtlar, yemekhane gibi olanakları, diğer devlet okullarına göre çok daha iyiydi. Ayrıca, eğitim kadrosunun da o dönemde birçok üniversiteden daha iyi olduğunu düşündüğüm için Bilkent'i seçtim. Amaçladığım hedef, sağlam bir eğitim altyapısına sahip olmaktı. Bilkent'in bana bunu rahat bir okul hayatıyla beraber sağlayacağını düşündüğüm için bu okulu tercih ettim.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.