Hocam merhaba, buraya uzun zaman önce üye olup unutmuşum. İlk defa da senin soruna cevap vereceğim. Tam eve gelmiş oturacaktım ki, mailden sorduğun soru gözüme çarptı.
Öncelikle, ''küçük üniversite'' kavramından yola çıkalım. Senin nazarında bu ne demek, tam olarak bilmiyorum. Fakat, kastettiğin ''Boğaziçi, Ankara, Maramara, ODTÜ, Hacettepe, Eskişehir Anadolu , 9 Eylül vs.'' ise, memlekette okunacak üniversite, gidilecek bölüm kalmaz. Öncelikle, şunu bilmen lazım, bahsettiğin algı var(DI), artık öyle bir algı bir öteleme yok yani. Mesele, tamamıyla senin kendini geliştirmen ile alakalıdır. Mesela, bu bölümü Türkçe okumak çok saçma. Mutlaka İngilizce okumalısın. İster bil, ister bilme; insan istediği zaman Çinceyi bile öğrenir. Bir diğer önemli nokta ise, bölümünün akademisyen kadrosudur. Gitmek istediğin, yahut gitmek zorunda kalma ihtimalin olan üniversitelerin akademisyen kadrolarına bir bak derim. Misalen, benim üniversitem yani Arel Üniversitende muhteşem bir kadro var. Bizi gece gündüz zorlayan, bizlere bir şeyler katmaya çalışan, özverili bir ekip mevcut.
Yani değerli arkadaşım, demek istediğim şu! Hiç bir şey, hiç bir diploma seni senden habersiz yükseltmez ve sana değer katıp işe girmen de yardımcı olamaz. Burada devreye giren sensin. Nitelik ve bilgi sahibi insan, daima yolunu kendi kurup kendi kendini geliştirir.
Merhaba , hangi üniversiteden mezun olursan ol , önce İngilizce sonra alternatif 2.dil öğren , bilgisayar programlarını öğren , imkan varsa yurtdışında eğitim al(Erasmus , Mevlana ) kendini ifade etme yeteneğini gelistir, bunları uygularsan büyük üniversitelerden mezun olmuş birinden daha ustlere yukselebilirsin , lakin , 2 aynı özellikte eleman varsa tabi ki orada iyi üniversiteden mezun olan önce çıkacaktır