Organik tarım ve organik ürün alanı meslek mensuplarının kendi işlerini kurup sürdürmelerine oldukça elverişlidir. Organik tarım ürünleri ve girdi materyallerinin üretim, ithalat ve ihracat işlemleri artarak yoğunlaşmakta, iç pazarda talebe bağlı olarak perakende sektörü de gelişmektedir. Çevre sağlığı ve insan hakları ile tüketici hakları çerçevesinde organik tarım rağbet gören ve gelişmeye açık bir sektör olarak görülmektedir.

Meslek elemanları; tarımsal üretime ilişkin geniş bir mesleki yelpazede çalışma imkanına sahip olabilirler. Bu kapsamda organik tarım işletmelerinde, kontrol ve sertifikasyon kuruluşlarında yardımcı eleman olarak, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, tohumculuk, fidancılık, ilaç vb. araştırma merkezlerinde ve tarımsal danışmanlık bürolarında, birliklerde, ziraat odalarında, toprak mahsülleri ofisinde iş bulma imkanına sahiptirler. Aynı zamanda mezuniyet sonrası alınan belge ve sertifikalar ile "tarımsal danışmanlık" ya da "zirai bayii" açabilme yetkileri bulunmaktadır.

Yeni kurulan ve yaygınlaşmaya başlayan bir bölüm olarak açıldı. Organik Tarım bölümününden eğitim ve öğrenimimi bitirdiğimde gelecekte ideolojik olarak iş bulma fırsatı yakalayabileceğimi düşündüm.