DenizBank Tarım Bankacılığı Ekibinde nasıl kariyer fırsatları var?
Günay Yılmaz
Günay Yılmaz
Tarım Bankacılığı Satış ve Performans Yönetimi Uzmanı, DenizBank
Transkript

Tarım Bankacılığı Ekibi tarımı seven, tarım yapmaktan keyif alan, tarımsal faaliyetleri gerçekleştiren çiftçilerimizle diyaloğu güçlü olan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bu arkadaşlarımız şubelerde, bölgelerde ve genel müdürlük bünyesinde çiftçilerimizle sürekli irtibat halinde kalıyor. Bu ekiplerin çoğunluğu Ziraat Mühendislerinden oluşuyor fakat bunun haricinde İşletme, Bankacılık, Ekonomi gibi fakültelerden mezun olan arkadaşlarımız var. Biz Ziraat Mühendisleri olarak onlardan bankacılık öğreniyoruz ve onları tarımsal faaliyetler hakkında bilgilendirerek bir bütün halinde çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. “Yeter ki çiftçimizin yüzü gülsün!” diyerek onların tüm eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz.

Tarım Bankacılığı Ekibi’nde şubelerden bölgelere, bölgelerden genel müdürlüğe kadar tüm alanlarda çalışma imkanı ve kariyer fırsatları mevcut. Örneğin; ben Trakya bölgesinde Satış Temsilcisi olarak başladım. Tüm köyleri gezerek yapabileceğimiz satışları kontrol ettik ve gerekli eğitimleri aldık. Genel müdürlük bünyesinde aldığımız eğitimlerle çiftçilere daha fazla fayda sağlayabildik. Ekonomik ve tarımsal faaliyetleri açığa çıkardık.

Kariyer fırsatları bölgelerde ve şubelerde Satış Temsilciliği ile başlayıp Tarım Portföy Yöneticiliği, Tarım Bölge Sorumluluğu, Şube Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü, Bölge Satış Müdürlüğü şeklinde oluyor.

Benim tanıdığım birçok Şube Müdürü, Satış Temsilcisi olarak başlayıp görevine Bölge Sorumlusu veya Tarım Portföy Yöneticisi olarak devam etti. Yıllar sonra edindiği tecrübelerle Şube Müdürü olarak yeni Denizci arkadaşlarımıza yön gösterdiler.