Koton Ürün Planlama Ekibi olarak görev ve sorumluluklarınız nelerdir?
Fatih Turan
Fatih Turan
Ürün Planlama Müdürü, Koton
Transkript

Koton Ürün Planlama Ekibi olarak görevimizi sezon öncesi ve sezon içi yönetimi şeklinde iki başlık altında incelemek gerekiyor. Sezon öncesi yönetimde ilk etapta gelecek sezonun bütçe planını hazırlıyoruz. Büyüme oranlarını belirleyip ne kadar satış yapacağımızı ve ne kadar kar elde edeceğimizi belirliyoruz. Daha sonra belirlediğimiz hedef doğrultusunda gerçekleşen satışları analiz ederek mağazada doğru ürün karışımını oluşturmak için en ince detayda hangi ürün karışımını tutacağımızın planını yapıyoruz. Hangi grupta büyüyüp küçüleceğimizin planını yaparak gelecek sezonun kemik planını oluşturuyoruz.

Büyüme hedefinden sonra sezon içinde ne zaman indirim yapacağımızı, ürünlerin ne zaman mağazaya gireceğini ve çıkacağını, hangi mağazalarda hangi ürünlerin bulunacağını, hangi projeleri hangi mağazalarda uygulayacağımızı planlıyoruz. Sezon başlamadan önce yaptığımız mağaza sevk planı ve ürün satın alma planı doğrultusunda gerekli ürünlerin satın almasının gerçekleşip gerçekleşmediğinin takibini yapıyoruz.

Sezon içi yönetimde ise yaptığımız plan doğrultusunda ürünlerin gelmesi, doğru mağazalara doğru adetlerde yerleştirilmesi, sergilenmesi, ürünlerin müşteriye doğru bir şekilde ulaştırılması gibi konuların takibini yapıyoruz. Bunlardan emin olduktan sonra haftalık ve aylık satış performans analizlerini inceleyerek aşağı veya yukarı yönde revizeler, indirim çalışmaları yapıyoruz. İyi satan modellerimizi belirleyip bu modellerden ekstra sipariş geçiyoruz. Aynı modelden sipariş geçemiyorsak benzer modellerden sipariş geçiyoruz. Buying ve Tasarım ekipleriyle birlikte bunların analizini yapıyoruz. Az satan ürünleri belirleyip bu ürünleri eritebilmek için indirim çalışması yapıyoruz ve bu çalışmaların mağazalarda uygulanıp uygulanmadığını takip ediyoruz.