Anlatsın
Giriş
ING'de kadın çalışanlar için nasıl uygulamalar var?
Feyza Tamer
Feyza Tamer
İletişim ve Marka Deneyimi Grup Müdürü, ING
Transkript

ING Bank’ta kadın çalışanların hayatını kolaylaştıran pek çok uygulama var. Kadın çalışanı gerçekten sadece sözle değil, uygulamalarla da destekleyen bir kurumuz.

Aslında kadın çalışanların hayatı genelde çocukla zorlaşmaya başlıyor. Burada öncelikle hamilelikten başlayıp doktor kontrollerine kadar giden ayda bir düzenli iznimiz var. Burada çalışanlarımız utana sıkıla doktora gideceğini söylemektense, gayet rahat bir şekilde iznini alıp doktor kontrollerini gerçekleştirebiliyor.

Bununla beraber bizde doğum sonrası izin 6 ay ücretli izin şeklinde oluyor. Çalışanlarımız hiçbir şekilde “Ücretsiz izin mi alsam, işten mi ayrılsam?” gibi düşüncelere girmiyor. Tabii ki girenler oluyor çünkü bu doğal bir süreç. Biz bunu en aza indirmek ve onların rahatlığını sağlamak istiyoruz.

Doğum sonrasında işe dönmek ayrıca bir zorluk. Burada çalışanların bir takım ihtiyaçları oluyor. Bu anlamda bizim genel müdürlük binamızın her katında ve şubelerimizin çoğunda yer almak üzere süt odalarımız bulunuyor. Yine onların konforunu düşünerek planladığımız, orada keyifli vakit geçirdikleri odalarda bu ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Bunlar yeni anne olan arkadaşlarımız için çok kıymetli uygulamalar.

ING’de üst yönetim ve yönetimdeki kadın oranı sektörün oldukça üzerinde. Yine aynı şekilde yönetim kurulumuzda da kadın-erkek oranı yarı yarıya. Bu anlamda kadını desteklemeye devam ediyoruz.