Garanti BBVA Teknoloji (IT) Denetimi Ekibini anlatır mısınız?
İhsan Büyükuğur
İhsan Büyükuğur
Teknoloji Denetimlerinden Sorumlu Program Yöneticisi, Garanti BBVA
Transkript

Garanti Bankası Teknoloji (IT) Denetimi Ekibi teftiş kurulu içerisinde oldukça büyük bir ekip. Şu anda 14 kişiyiz. Büyük bir ekip olmamız, takım çalışması, iletişim, yöneticilik gibi yetkinliklerimizi geliştirmemizde bize önemli katkı sağlıyor. Biz aynı zamanda birer müfettişiz. Bu nedenle iletişim ve yönetim becerileri bizim rolümüzün olmazsa olmazıdır.

İngilizceye çok önem veriyoruz çünkü ana ortağımız BBVA ile sürekli yakın temas halinde çalışıyoruz. Zaman zaman Garanti Bankası’nın Hollanda, Romanya, Malta gibi yurt dışındaki iştiraklerine denetimler yapıyoruz. Ana ortağımız olan BBVA’nın İspanya’daki ya da Amerika’daki denetimlerine katılıyoruz. Bu nedenle günlük hayatta İngilizceyi sürekli kullanıyoruz.

Bir diğer özelliğimiz, çevik olmamızdır. Geçtiğimiz sene tüm organizasyonumuzu çevik metodolojiye göre baştan sona yeniledik. Bu özelliğimizle dünyada sadece birkaç iş denetim ekibinden biriyiz. Ekibe yeni katılan üyemiz de dahil olmak üzere herkes alabileceği maksimum sorumluluğu alarak çalışıyor. Bu da kişisel gelişim için çok önemli bir nokta oluyor.