Koton'da bir koleksiyon döneminde neler yaptığınızı anlatır mısınız?
Gevher Mutaf
Gevher Mutaf
Design Manager, Koton
Transkript

Koton'da bir koleksiyonun hazırlanma süreci, o koleksiyonun mağazaya gireceği tarihten minimum 1 sene önce başlıyor. Öncelikle Tasarımcı, Kumaş Ar-Ge ve Buyer arkadaşlarımızla birlikte Paris’teki premier vizyonu, Şangay veya Çin’deki kumaş fuarları gibi sektörel fuarları takip ederek bir sonraki sezonun donelerini toplamaya başlıyoruz. Farklı ülkelerdeki ve pazarlardaki mağazalarda neler olduğu, ekiplerin neler yaptığı, yeni tasarımların neler olduğu gibi konuları araştırdığımız ve shopping seyahati dediğimiz bazı seyahatlerimiz oluyor. Bu da çalıştığımız markaya göre değişiyor ve seyahat programınız başka ülkelere olabiliyor.

Biz kadın kategorisinde Londra, Paris, New York gibi ana şehirlere seyahat ediyoruz. Planlama ekiplerimizle bir önceki sezonda hangi ürünlerin iyi sattığını ve hangilerine devam etmemiz gerektiğini belirliyoruz. WGSN gibi trendtahmin servisleri kullanıyoruz ve aynı zamanda Kreatif Direktörümüzün verdiği brieflerden yararlanıyoruz. Dünyadaki moda haftalarında yapılan defileleri analiz ediyoruz ve oldukça uzun bir hazırlık süreci oluyor.

Bu hazırlık süreçlerini de tamamladıktan sonra yeni kumaşlar, teknikler, baskılar geliştirmeye başlıyoruz. Bunlar devam ederken sezonun ruhuna ve ne mesaj vermek istediğimize göre kapsül koleksiyonlarımız için temalar oluşturuyoruz. Bu temaların içinde renk parçaları, ilham veren görseller, kumaş parçaları, yüzey oyunları, aksesuar detayları ve anahtar silüetler var. Tüm bunların ışığında numune sürecimiz başlıyor ve ürünlerimizi dikmeye başlıyoruz. Çizimlerini yapıp kalıplarını kontrol ediyoruz. Bunlar da hazır olduğunda Buying Ekibiyle beraber bu ürünlerin seçimine başlıyoruz. Her kategoriden ürünleri sezonun ihtiyacına göre seçerek bir araya getiriyoruz. Koleksiyonu başarıyla tamamladığımızda da imalat bölümüne devrediyoruz.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.