L'Oréal E-Ticaret ekibi olarak nasıl adaylar arıyorsunuz?
Deniz Kutsal
Deniz Kutsal
E-Ticaret Müdürü, L'Oréal
Transkript

Ben teknolojiyle ve start-up’larla ilgilenmeyi çok severim. Günlük hayatımda Webrazzi ve TechCrunch gibi siteleri takip ederim veya Cüneyt Erpolat, Emre Güzel gibi sektörde önde gelen kişileri takip etmeye çalışırım.

İlk defa E-Ticaret işi yapacak birisiyle görüşüyorsak bu alana az çok ilgi duyması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki sonradan kazanılabilecek ilgi alanları da olabilir ama Online’a ucundan olsa bile dokunmuş veya dokunmak isteyen, E-Ticarette alışveriş yapmış veya buralarda zaman geçiren birileri her zaman avantajlı olur. Bunun dışında tabii ki şirketlerin Dijital Ekiplerinde çalışmış kişiler de olabilir çünkü Pazarlama’dan Dijital Pazarlama’ya, Kurumsal İletişim’e veya Marcom Ekiplerine kayabilirsiniz.

Online’ın çok fazla ayağı var. Şu anda şirketlerde Data Scientist Ekipleri kuruluyor. E-Ticaretin içinde Key Account Manager Ekipleri ve Kategori Ekipleri kuruluyor. Bunun dışında Türkiye’de performans pazarlama işi epey yaygınlaşacak ve şu anda sosyal medya satışı da hayatımıza giriyor. Bu yüzden sadece Online veya E-Ticaret gibi düşünmemeniz lazım çünkü kişilerin bunun alt kırılımlarında da uzmanlaşması gerekecek.