Huawei'de Büyük Veri Ekibi olarak nasıl projeler üzerinde çalışıyorsunuz?
Enver Gül
Enver Gül
Department Director, Huawei
Transkript

Smartcare gibi Büyük Veri projesini yaparken operatörlerin networklerinin sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığı hakkında birçok bilgi toplayıp bunlarla ilgili yönetici seviyesinde bilgi veriyoruz. Bu projeleri konumlandırırken Türkiye Ar-Ge olarak, Türkiye ve etrafındaki bölgelerdeki projelere yoğunlaşıyoruz çünkü hem zaman farklı daha az hem de kültürel bağı fazla.

Mesela Kafkas ülkelerinde, Ortadoğu’da, Türkiye’de ve Avrupa’da ciddi projelerimiz var. Hatta Avrupa’da operatörlerden biriyle geçtiğimiz sene bir proje yaptık. Bu proje, TM Forum dediğimiz uluslararası bir komite tarafından En İyi Müşteri Deneyimlerini Takip Etme Projesi, En iyi Smartcare Projesi olarak seçildi. Bu da gerçekten Türkiye Ar-Ge olarak göğsümüzü kabarttı.

Bu ödül ekibimdeki insanları çok ciddi motive etti çünkü proje yaparken genelde sıkıntılara odaklanıyorsunuz. Bu yüzden en sonda uluslararası bir kurum tarafından kabul görmek insanları çok ciddi anlamda mutlu ediyor. Huawei'nin de benim açımdan en büyük avantajı bu çünkü sektöre öncülük ediyor. Burada yaptığımız şeyler daha sonra diğer firmaların beğendiği ve takdir ettikleri şeylere dönüşüyor. Bu yüzden insanlar çalışırken projelerin getirdiği zorlukların ve sıkıntıların sonunda ne güzel bir şey yaptıklarını görüyorlar. Bunu sadece onlar demiyor, etrafındaki insanlar da diyor. Bu da onları çok mutlu ediyor.