İş - özel hayat dengesini nasıl sağlıyorsunuz?
Kerim Tatlıcı
Kerim Tatlıcı
Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü, Migros
Transkript

Aslında özel yaşam da benim için bir iş gibi. Evdeki mobil telefon, Ipad, televizyondaki wi-fi, evdeki internet, çocukların mobil uygulaması benim için bir iş çünkü her sorunda bana geliyorlar. Dolayısıyla ben işten pek ayrılmıyorum. Dengeyi hafta sonu işle ilgili bir şey yapmamaya çalışarak sağlamaya çalışıyorum ama evdekiler de benimle beraber işin içine giriyor, alışveriş ve mobil uygulamalara yorum yapıyor. 

Benim eşim arkeolog ve işimle hiç alakalı değil ama ona arkeolojiye IT’ninkattığı şeyleri anlatıyorum. Böylece işle özel hayat dengelenmiş oluyor çünkü birçok arkeolojik buluntunun kaç yıllık olduğunu belirleyen uygulamalar var. Fotoğrafını çektiğinizde o buluntunun kaç yıllık olduğunu söylüyor. Yapay zekanın büyük özellikleri var. Bir arkeolojik alanı gezerken kulaklık veya telefonla, bir rehberden çok daha fazla bilgi alabiliyorsunuz. Ben de bunu evde anlatmaya çalışıyorum.

Bence özel hayatta artık teknoloji kaçınılmaz bir şey. Evde teknolojinin faydasını gösterip film izleyebiliyoruz. İstediğimiz dökümanı başka bir dile çevirerek okuyabiliyoruz. Çocukları da bu dünyaya yönlendirmeye çalışıyorum. Benim bir kızım, bir de oğlum var. Biri 15, biri de 10 yaşında. Elimden geldiğince onları işin içine çekerek özel hayatla iş hayatını birleştirmeye çalışıyorum.

Bu soruya verilmiş 5 cevap daha var.