METRO Türkiye'de nasıl yurt dışı kariyer fırsatları var?
Miray Bostancı
Miray Bostancı
İşveren Markası ve İşe Alım Yöneticisi, METRO Türkiye
Transkript

METRO, Cash & Carry olarak 25 farklı ülkede operasyonlarını sürdürüyor. Bu da bizlere kısa zamanlı veya uzun zamanlı çok sayıda uluslararası kariyer fırsatı veriyor. Kısa zamanlı kariyer fırsatlarına baktığımız zaman; Crossing Borders dediğimiz bir programımız var. Bunu işteki değişim programı gibi düşünebilirsiniz. Metro çalışanları başvurmak istedikleri ülke ve projeyi belirleyerek başvurularını yapıyorlar. Türkiye’den gidenler olduğu gibi, Türkiye’ye farklı ülkelerden gelen kişiler de oluyor. Geçtiğimiz senelerde bu şekilde Madrid’e, Paris’e, Moskova’ya, pek çok farklı ülkeye yolladığımız çalışanlarımız oldu. Aynı şekilde bizlerin de Japonya, Hırvatistan ve Fransa olmak üzere farklı ülkelerden kabul ettiğimiz çalışanlarımız oldu.

Bununla beraber uzun dönemli kariyer fırsatlarına baktığınız zaman; METRO Potentials, zaten kendi içerisinde tamamıyla mobil ve uluslararası deneyimlerin yoğun olduğu bir program. 2 yıllık programın toplamda 9 aylık bir kısmı yurtdışında geçiyor. 6 ayı farklı bir Metro ülkesinde, 3 ayı Düsseldorf genel merkezimizde oluyor.

Metro 110 binden fazla çalışanıyla çok farklı iş fırsatlarına ev sahipliği yapıyor. Farklı zamanlarda açılan kariyer fırsatlarını bizler de içerideki kariyer portalımızdan takip edebiliyoruz. Metro Türkiye olarak da çok mutluyuz çünkü geçtiğimiz senelere oranla kariyer ihracının son derece arttığı dönemlerdeyiz. Çok yakın zamanlarda İnsan Kaynakları Grup Müdürümüz kurumsal bir role atandı ve İşveren Markası Global Ekip Liderliği konumuna geldi. Yine Tedarik Zinciri’ndeki yönetici arkadaşımız farklı bir görev için bölgesel bir role atandı. Bununla beraber Satın Alma’da, Pazarlama’da çalışan arkadaşlarımız mevcut. Dileğimiz; Türkiye’deki başarımızı yurtdışında da temsil edecek ve Metro dünyasına global anlamda katkı sağlayacak kişilerin artmasıdır.