Biz PepsiCo'da projelerimizi yaparken aslında çok "sürdürülebilirlik projesi" diye adlandırmıyoruz. Bunlar, iş yapış şeklimizin bir parçası aslında. Bunları biz projelerimiz diyoruz. Kısaca PepsiCo olarak birkaç örnek vermek gerekirse, biz büyük bir tarım şirketiyiz. Bunu herkes bilmeyebilir. Ancak, atıştırmalıklarımız arasında patates cipslerimiz de var. Örneğin, Lays patates cipslerimizde kullandığımız patatesleri yüzde yüz yerli, Türkiye'de üretiyoruz. Bu yüzden binden fazla çiftçiyle birlikte çalışıyoruz. Onlara tohumlarını ve gübrelerini biz veriyoruz. Bu nedenle, tarımsal faaliyetlerimizde iyi tarım uygulamalarını benimsemek bizim için çok önemli. Tarımsal faaliyetlerimizde 2000 yılından bu yana su ve karbon emisyonlarımızı yarıya indirdik. Bu büyük bir başarı çünkü 4.400 hektarlık bir alanda tarım yapıyoruz Türkiye'de. Bizim etkimiz oldukça büyük ve yaptığımız her güzel şey Türkiye tarımına fayda sağlıyor.
Onun dışında, Türkiye'de beş fabrikamız var; iki tanesi yiyecek, üç tanesi içecek fabrikası. Bu fabrikaların hepsinin ciddi kaynak azaltım hedefleri var. Su tüketim hedeflerimiz, enerji tüketim hedeflerimiz ve atıklarımızı azaltma, azaltamadığımız noktada geri dönüşüme yönlendirme hedeflerimiz var. Fabrikalarımız uzun bir zamandır her sene PepsiCo'dan çeşitli ödüller alıyorlar; bu konuda çok gururluyuz. Tüm fabrikalarımızın aynı zamanda sıfır atık hedefi var.
Ayrıca, iki genel merkezimiz var ve bunlar WWF'in yeşil ofis sertifikasına sahip. Burada kullandığımız malzemeleri azaltıyor, atıklarımızı ve geri dönüşüm oranlarımızı artırıyoruz. Yemekhanemizden artan yiyecekleri de hayvan barınaklarına gönderiyoruz.
Biliyorsunuz, PepsiCo'nun satış noktasında yer alan buzdolapları bulunmaktadır. Bunlar, enerji verimliliği oldukça yüksek olan soğutuculardır; içinde sera gazı olmayan hidrokarbon gazları kullanılıyor. Bu sayede iklim değişikliğine etkimizi azaltmış oluyoruz. Enerji verimliliği sayesinde de tüm satış noktalarımıza yılda 100 milyon liradan fazla enerji tasarrufu sağlıyoruz.
Bu gibi çalışmalarımız mevcut.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.