BÜFOK (Boğaziçi Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü), sene başından sonuna kadar eğitim, workshop, sergi, gezi ve söyleşi olarak birçok etkinlik düzenlemektedir. Sene başında yapılan Temel Fotoğrafçılık Eğitimlerini, Dijital ve Analog Fotoğraf Makinası Eğitimleri takip eder. Bu etkinliklerle beraber Mobil Fotoğrafçılık, Karanlık Odada Film Yıkama gibi çeşitli etkinliklerin yanısıra çekilmiş fotoğraf üzerinde manipülasyon ve düzenleme yapılan program eğitimlerimiz, Adobe Photoshop ve Adobe Lightroom eğitimleri olarak verilmektedir. Bu eğitimlerle birlikte sene başından sonuna kadar ayda en az 1 defa olmak üzere şehiriçi (İstanbul içi) fotoğraf gezisi düzenlenerek teorik olarak öğrendiklerimizi uygulamaya geçirmekte, aynı zamanda sene ortası şehir dışı (bu sene Kapadokya idi) gezisiyle kulüp içi kaynaşma ve çeşitli uygulama sahalarının keşfi amaçlanmaktadır. Bu sebeple, her sene en az iki defa Dijital Fotoğraf markalarının öncülerinden olan Fuji ve Nikon ile ayrı ayrı sokak ve stüdyo fotoğrafçılığı atölyeleri yapılmaktadır. Bunların yanında güney, kuzey ve kilyosta gösterilmek üzere fotoğraf sergileri, fanzin (küçük fotoğraf dergisi) çalışmaları kulüp içerisindeki gönüllülerin çalışmaları ile devam etmektedir. Sene sonunda ise her senenin mayıs ayında Fotoğraf Günleri adı altında 2 gün boyunca devam eden sergi, söyleşi ve atölyelerden oluşan çalışma ve fikir alışverişi ortamında fotoğrafın çeşitli dalları ele alınmaktadır.
Fotoğrafçılık kulübü üyesi olmak için sene başında açılan kulüp standlarında bizi bulabilir veyahut herhangi bir toplantımıza katılarak kayıt olabilirsin!
Fotoğrafçılık kulübü, temel fotoğrafçılık bilgisi veyahut makinası olmasa bile, fotoğraf üzerine istekli kişilerin teorik ve pratik eğitimlerinin tamamlanmasında, ayrıca fotoğraf makinası olmayan kulüp üyelerine haftalık makina ödünç verme sistemiyle fotoğraf makinası hakkında daha fazla bilgi almak isteyen insanların sorunlarına çözüm bulmaktadır.
Fotoğraf sanatını düşleyen ve bu sanat için gözlerini bir vizör ile keşfedilmeyi bekleyen dünyaya açmış herkes, bölüm, dil, din, ırk, mezhep, düşünce ve yönelim farketmeksizin kulüp bünyesinde kendi beklediği alanı bulacak ve özgür bir şekilde sanat üretimini gerçekleştirecektir.