Siemens Türkiye'de eğitime çok fazla yatırım yapılıyor. Örneğin ben uzmanlık kariyerinde ilerlediğim için her yıl istediğim konferansa yöneticimle anlaşarak gidebiliyorum. Onun dışında burada belirlediğimiz "nesne yönelimli programlama" veya "Android'li bir cihaz nasıl hayata geçirilir?" gibi seçili konular üzerine bilgiler vermesi için dışarıdan uzmanlar davet ediliyor. Yine çok sayıda elektronik eğitim de çalışanların erişimine sunuluyor. Bunlar daha çok teknik gelişim tarafındaki eğitimler. Bunların yanında her yıl İnsan Kaynakları bölümünün organize ettiği kişisel gelişim eğitimlerine de katılıyoruz.
Örneğin, en son Nisan ayında Direktörümüzün önerisi ile Londra'da nesnelerin interneti üzerine bir konferansa katıldım. İki sene evvel Amsterdam'da yazılım üzerine bir konferansa katıldım. Yine son yıllarda Siemens içerisinde "Linux" işletim sistemiyle çalışan ekiplerin bir araya geldiği bir etkinlik için eğitim için Almanya'ya gittim. Siemens'te "Software Initiative" adındaki bir organizasyon, yılın farklı dönemlerinde, belirli konularda uzmanlaşan departmanların o konu hakkında maksimum düzeyde bilgi birikimine sahip olması amacıyla, dışarıdan eğitmenlerin de davet edildiği eğitimler organize ediyor.
Bunun dışında projeler için sıklıkla Almanya'daki ofislerimizi ziyaret ediyoruz.
Siemens'te alanında dünyaca tanınmış yazılımcı ve mühendisler, birçok projede faaliyet gösteriyor. Aynı organizasyonda olduğunuz için bu deneyimdeki kişilerle irtibata geçebiliyorsunuz.