Endüstriyel tasarım yapar. Girer şirketlerin bünyesinde ürün tasarlayan ekibe katılır. İç mimarlığa eğilebilir. Reklam sektörüne atılabilir. Grafik tasarım yapanı çok. Daha öğrencilikten itibaren bu imkan var. Çok geniş olasılıklar aslında. Çatal bıçaktan arabaya, yata kadar her şey endüstriyel tasarım. Yani seri üretilen obje.Kişi ne yapmaktan hoşlanıyorsa o konuda kendi geliştirebilir. Ben de bilmiyorum açıkçası. Şahsen ben kendim serbest tasarımlar yaparak (mucit kafası) tescillerini almak, sonra da bu tescilleri üretici firmalara satmakla/lisans vermekle ilgileniyorum. Bu yaşam biçimime daha uygun geliyor.
İşin özünde konu, artık sen bir tasarımcısın. Neyi tasarlayacağını dahi tasarlayabilir, olmayan alanlar açabilirsin. Design-thinking denen olay her alanda bir ihtiyaç ve artı.
Tasarım ofislerinde,büyük firmaların seri üretimlerinde,Ar-Ge departmanlarında yada kendi özel tasarım ofisi açabilirsin.Deyineceğim nokta Üretimin olduğu her yerde ve 'yeni model' kavramı hayatımız da var olduğu sürece Endüstri Ürünleri Tasarımı mezunlarına duyulan ihtiyaç hergün artarak devam edecektir.
Bu bölüm mezunu;uykusuz geceleri,maket yaparken ki kesikleri ve 'yetişmicek' hissiyle beraber yaşadığı telaşı satar. İş imkanı çok tabii ki özellikle seri üretim alanı varolduğu sürece bize ihtiyaç hep olacak.Hem aldığınız dersler doğrultusunda en az iç mimar kadar bilgili,çevre mühendisi kadar duruma hakim ve bi güzel sanatlar mezunu kadar sanata ve tarihine sahip şekilde mezun olcaksınız.Bunları her alanda kullabilirsiniz.
Etrafınızda gördüğünüz kalemden tutunda otobüste uçağa kadar her nesne tasarımcı elinde oluşur şekil alır bu nesnelerin oluşumunda bilgisayar programı ile çizim yapar oluşturur şirket toplantılarındaa tasarım ile fikirlerini sunar maaşı asgari ücretin3.5 5katıdır