Anlatsın
Giriş

İTÜ'nün yurtdışı imkanları nasıl?

Transkript
Bizim şu an Erasmus ve ikili programlarımız var. Bu programlar, çok yaygın bir şekilde takip edilirse görülebilir. Ayrıca, yurt dışında doktorası olan ya da yurt dışında bir ayağı bulunan IT mezunları da önemli bir avantaj sunuyor. Bu kişiler, ikili doktorası olan ve burada hocalık yapmış akademisyenlerdir. Eğer yurt dışında bağlantıları varsa veya farklı yerlerle ilişkileri bulunuyorsa, bu durum kendi öğrencilerine aracılık yapma imkanı verebiliyor.

Örneğin, yabancı bir akademisyen ya da doktora öğrencisi arıyorsa, Mur öğrencisi size soruyor. Çünkü burada bağlantı ve ilişkileri gelişmiş olan kişi sizsiniz. Siz de sonra başka birine referans vermiş oluyorsunuz. Yurt dışıyla bir alakanız yoksa, başka yerlerle hiç bağlantınız yoksa, o gençlere nasıl imkan sağlayacaksınız? İşte bu açıdan '50 de 33' hikayesi önemli.

Benim büyük şansım şuydu: Orada okuyup gelmek ve oradaki insanlarla bağlantımı devam ettirmek oldu. Bazı arkadaşları benim referansımla oralara gönderdik. Geldiler ve döndüler. Burada hoca oldular ve şu anda kendi başlarına durabiliyorlar. Hala benim himmetime, desteğime ihtiyaçları yok ve bana biat etmek zorunda da değiller. Şu an artık kendi ayakları üzerinde duruyorlar. Bu, kişilik gelişiminde ve özgüvenin artmasında önemli bir avantaj.

Ben demiyorum ki bizim mezunlarımızı almayalım, bu bir problem değil. Ancak en azından birkaç yıl gidip farklı mekanlarda tecrübe kazansınlar. Bu, bal yapmak için çiçek toplamak gibidir. Çünkü ara, biliyorsunuz sembolü. IT'yi yakından tanımak önemli.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.