Anlatsın
Giriş

İşletme Mühendisliği mezunları ne yapar? İş imkanları nelerdir?

Transkript
İşletme meclisinin temel kaygısı, sorun olabilecek durumları tespit etmektir. Her organizasyonda bu sorunları çözmek veya yeni bir organizasyona hayat vermek gerektiği için aslında her işi yapabilen bir yapı olabilir. Ancak, işletme mühendisleri gerçekten çok farklı sektörlerde, ciddi bir yelpazede çalışmaktadır. Biz, kendi mezunlarımızın bir veri tabanını tutuyoruz ve bu anlamda en çok nerelerde çalıştıklarını ve üst yöneticiliğe ortalama kaç yılda çıkabildiklerini takip ediyoruz. Çünkü işletme mühendisliği mezunlarının temel bir avantajı, yönetim basamaklarında daha hızlı hareket edebilmeleridir.

Son yaptığımız tanıtımlardaki güncel verilere göre, mezunlarımız ortalama beş yılda yüksek pozisyonlara, yani yönetsel pozisyonlara çıkabiliyorlar. İşe girememe gibi bir sıkıntıları hiç olmadı. Mezunlarımızın genel durumu, iş beğenmeyip alternatif işlere yönelmeleri şeklinde. Bu, gıda sektöründe ürün yöneticiliğinden, marka yöneticiliğinden tutun, reklam endüstrisinde bir yöneticiliğe veya imalat sanayinde bir çalışma alanına kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır; otomotiv sektörü veya sağlık hizmetleri de bunlar arasında yer almaktadır. Çünkü sağlık hizmetlerinin gelişimine paralel olarak perakendecilik, özellikle gıda perakendeciliği de gelişiyor. Ülkemizde burada yoğun olarak işletme mühendisliği mezunlarını büyük firmalarda görüyoruz.

İşletme mühendislerine, firmalarda işlevlerin entegrasyonunu sağlamak için ihtiyaç vardır. Küçük, orta veya büyük ölçekli her firmada bu gereklilik bulunuyor. Bu anlamda, işletme mühendislerine ihtiyaç olduğu sürece, firmalar var oldukça ve kurumlar hayatlarını sürdürdükçe, işletme mühendisliği hiçbir zaman gündemden düşmeyecektir. Zira her zaman bu kurumların ve firmaların sorunları olacaktır ve her zaman işletme mühendislerine ihtiyaç duyacaklardır.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.