Anlatsın
Giriş

Siz kimlere Koçluk veriyorsunuz?

Transkript
Bir kısmı üçüncü ve dördüncü sınıf üniversite öğrencileri. Diğer danışanlarım ise daha çok iş hayatına yeni başlamış ya da orta düzey yöneticilik yapan kişiler. Öğrencilere kariyer yollarını seçmeleri için kendi kişisel gelişimlerini hangi yönde geliştirmeleri gerektiğini, kariyerlerinde nereye varmak istediklerini soruyorum. Çünkü okul bittikten sonra en çok takıldıkları konu bu: Ne yapacağım, nasıl yapacağım, hangi adımı atacağım? Hangi işe gireceğim? Beni hangi iş mutlu edecek? Bu nedenle daha çok bu konular üzerine yoğunlaşıyoruz ve koçluk yapıyoruz.

İş hayatına baktığımızda ise farklı konular mevcut. Örneğin, "Tamam, ben işe başladım ama doğru işe mi başladım? Bu işi sevecek miyim? Bu işi sevmek için neler yapabilirim?" gibi sorular öne çıkıyor. Ya da "Tamam, bu işe başladık ama burada nasıl ilerleyeceğim? Bu sektörde mi devam edeceğim?" soruları önemli. Bazen başladığın iş bankacılık sektöründe olabilir ama sen hızlı tüketim sektörüne geçmek istiyorsundur. Yaptığın pozisyon değişmeyebilir ama sektörü değiştirmek isteyebilirsin. Bununla ilgili neyi daha iyi yapacağına dair konuları konuşuyoruz.

Orta düzey yöneticilerde ise terfi durumları, unvan alma süreçleri ya da kendi kişisel gelişimleri, ekip çalışmaları gibi konularda daha iyi nasıl yönetebilecekleri üzerine odaklanıyoruz. Kendilerini daha iyi yönetmeleri ve bu sorumlulukları üstlenmeleri konusunda destek yapıyoruz.

Aldığım geri bildirimler doğrultusunda, oldukça iyi yönde ilerlediğimizi düşünüyorum. Çünkü her seansın sonunda kendilerinden taahhüt alıyorum ve aksiyon planlarını oluşturuyorum. Bir sonraki seansa onları gerçekleştirmiş olarak geliyorlar. Bu aşamada, uyguladıkları için yapıcı geri bildirimler alıyorum ve bu durum bir koç olarak beni çok mutlu ediyor tabii ki.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.