Çok örnek teşkil etmek istemiyorum, özellikle üniversiteyi bırakma konusunda. Çünkü gerçekten, özellikle bir startup'ın kurulması, onu bir yere getirmek ve sürekli kılmak, zaten kurulmasından daha önemli bir konu. Bir değeri sürekli hale getirmek için de ciddi bir bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor. Bu bilgi birikiminde elde edebileceğimiz en büyük kaynaklardan biri bence üniversite. O yüzden doğru bir bölüm seçip o bölümde gerçekten başarılı olmaya çalışmak, hem iş hayatında hem de kişisel hayatta büyük fayda sağlıyor.
Birinci önerim bu olabilir. İkinci olarak, üniversiteyi bırakmaya karar verilirse, ki ben de öyle yaptım, bu durum hayatında büyük bir değişim yaratıyor. Bu kararı verdikten sonra gerçekten başarmaya inanmak lazım ve her türlü zorlukla karşılaştığımızda araştırarak onu yenmeye çalışmak gerekiyor. Bana göre üniversite olmazsa olmaz değil, ama çok büyük bir faydası var. Zaten olay tamamen kişide bitiyor; bu yüzden kendini geliştirme ve yeni şeyler öğrenme konusunda, özellikle bir startup kurmayı düşünüyorsa bir birey, çok dikkat etmeli.
Bunun dışında, bir hedefleri olması gerekiyor. Hangi sektörde ilerlemeleri gerektiği hakkında ve bu konuda kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiği konusunda daha araştırmacı olmaları lazım. Üniversiteden alabilecekleri tüm bilgiyi kapmaları gerekiyor. Bunun ötesinde, doğrudan girişimcilik ekosistemine herhangi bir girişimlerinde bulunmadan, hardcore bir şekilde dalabilirler. Etkinliklere katılabilir, kendini geliştirmek için yeni kaynakları araştırıp okuyabilirler. Hani basit şeyler ama aslında hepimizin yaptığı şeyler bunlar.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.