Çok değişiklik gösteriyor. Yurt dışı seyahatlerimiz ve gezilerimiz oluyor. Bizim yabancı bir ortağımız var, CES. Onlar, bizim şirketimize göre daha benzer yaştalar. Ancak oradaki piyasalar daha oturmuş olduğu için, orada biriktirdikleri bilgi birikimi daha yüksek. Onlardan bu bilgi birikiminden faydalanmaya çalışıyoruz.
Bunun dışında sektörümüz yeni bir sektör; enerji sektörü. Türkiye'de elektrik piyasaları yeni oluşturulmuş bir alan. Eskiden kamuya ait bir durumdu. Son dönemlerde özelleştirmelerle başlandı ve özel yatırımcıların devreye girmesiyle büyük kısmı özelleşti. Burada da bazı sıkıntılar yaşanıyor. Sektör bu kadar genç olunca, düzenlemeler her şeyi karşılamıyor. Sürekli yeni düzenlemeler çıkıyor ve bunun üzerinde sürekli çalışıyoruz. Kamuyla görüşmelerimiz oluyor ve sürekli onlara geri bildirimde bulunuyoruz. “Bu sektörün şunlara ihtiyacı var” diyoruz. Bazı düzenlemeler yetersiz kalıyor, bazı yeni yönetmediğimiz ihtiyaçlar ortaya çıkıyor.
Bir tarafta yeni projelerin geliştirilmesi var. Bu, şirket içi olmak zorunda değil. Örneğin, bir vakıf okulunun çatılarına solar panel kurmak istiyor. Biz bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu projenin birebir şirkete katkısı olmuyor ama yeni bir şeyler öğrenmek açısından bizim için oldukça değerli oluyor. Bu tarz projelere bakıyoruz.
Onların dışında, diğer sektör katılımcılarıyla da ortak girişimlerimiz oluyor. Derneklerimiz var ve bunlara katılımımız oluyor. Orada, bu piyasayı geliştirmek için neler yapabiliriz? Avrupa'daki örneklerde neler var? Bizdeki eksikler neler? Bunlar üzerinde çalışıyoruz.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.