Üniversite biter bitmez mi iş tecrübesi sonrasında mı MBA yapmak sizce daha mantıklı?
Feyza Tamer
Feyza Tamer
İletişim ve Marka Deneyimi Grup Müdürü, ING
Transkript

Ben kariyerime 3 yıl çalıştıktan sonra bir MBA programıyla devam ettim. Aslında MBA yapmayı üniversite yıllarımdan beri istiyordum fakat bunu biraz daha çalıştıktan sonra, hangi alana kayacağımı biraz daha hissettikten sonra yapmak istiyordum. İhtiyacımız gerçekten MBA mi yoksa başka bir şey mi? Bunu mezun olduğumuz zaman bilmemiz çok zor. Ben bu yüzden bütün genç arkadaşlarıma bunu öneriyorum. Eğer bir MBA veya yüksek lisans hedefleri varsa, aynı zamanda akademisyen olmayıp beyaz yakalı olarak çalışmak istiyorlarsa muhakkak ilk önce çalışmaya başlamalarını ve arkasından MBA yapmalarını veya herhangi bir alanda uzmanlaşmalarını tavsiye ederim. Bütün bunları bir miktar çalıştıktan sonra yapmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Ben de aynı şekilde yaptım. 3 yıl çalıştıktan sonra kariyerime ara verip MBA için yurt dışına gittim ve döndüğümde bunun çok faydasını gördüm. Bu bana bir kayıp olmadı. Eğer bir yön değiştirecek olsaydım, yaptığım MBA böyle şeylere vesile olacaktı. Pek çok arkadaşım danışmanlıktan gelip yatırım bankacılığına,  bankacılıktan gelip FMCG’ye geçti. Böyle yön değiştirmeler olabiliyor ve bu çok güzel bir şey.

Ben MBA’den sonra Dijital Bankacılık’ta Dijital Pazarlama’da devam etmeye karar verdim. Orada İşletme’yle ilgili gördüğüm neredeyse 1000’e yakın vaka çalışması bana döndüğümde çok büyük bir zenginlik kattı. Ben o yüzden arkadaşlarıma kariyerlerine ara verip MBA’de veya başka bir alanda uzmanlaşarak kendilerini geliştirmelerini öneririm.

Bu soruya verilmiş 18 cevap daha var.