ING'deki çalışan memnuniyetinde öne çıkan unsurlar nelerdir?
Feyza Tamer
Feyza Tamer
İletişim ve Marka Deneyimi Grup Müdürü, ING
Transkript

ING Bank her şeyden önce kültürüyle sektörden ayrışan bir kurum. Bizim hiç hiyerarşik olmayan bir yapımız var. Burada ekip içindeki arkadaşlar bütün yöneticilere gayet rahat bir şekilde ulaşarak fikirlerini dile getirebilirler. Bence en temelde bu var ama bunun dışında günlük hayatlarını etkileyecek bir takım uygulamalar var. Bizim nasıl davrandığımızın ve nasıl hareket ettiğimizin dışında onların günlük rutinlerinde bir takım kolaylıklar sağlıyoruz.

Öncelikle bizim esnek çalışma saatlerimiz var. İstediğiniz zaman 07.00-16.00 saatlerinde çalışabilirsiniz veya 10.00’da gelip 19.00’da çıkabilirsiniz. Bu tamamen çalışanın kendini nasıl ayarladığıyla ilgili. ING çalışanları her zaman ofiste çalışmak durumunda da değil. Haftada iki gün evden de çalışabiliyorlar. Bu da İstanbul gibi büyük bir şehirde çok ciddi bir kolaylık sağlıyor.

Banka deyince tayyörler giyilen daha ciddi bir kurum akla geliyor çünkü yıllar boyu böyle gördük ama biz bu anlamda da ayrışıyoruz. Biz çok rahat bir şekilde kot pantolon ve spor ayakkabıyla ofise gelip çalışabiliyoruz. Burayı daha çok bir kampüse benzetiyorlar çünkü çalışanlarımız çok rahat çalışıyor.