ING Veri Yönetimi Ekibinde çalışmanın sizi tatmin eden yanları nelerdir?
Emre Sancakoğlu
Emre Sancakoğlu
Veri Yönetimi Grup Müdürü, ING
Transkript

Aslında ben Veri Yönetimi Grubu’ndan önce bu bankanın bir parçası olan turuncu ruhu taşımaktan acayip keyif alıyorum. Her sabah geldiğimde bu banka için daha iyi ne yapabileceğimi ve daha farklı ne katabileceğimi düşünüyorum. Veri Yönetimi’yle tanışmam da bunun bir eseri oldu çünkü bizim gittiğimiz yol veri ve her şey veriye dayalı. Bugün bir karar alacaksak, bir yatırım yapacaksak, bir şube açıp kapatacaksak, bir sektörde ilerleyeceksek bunların hepsi analizlerle ve verilerle belirleniyor. Ben de burada neyi daha farklı yapabileceğimi düşünerek buraya geldim, çok istekli olduğum için inanılmaz keyifli çalışmaya başladım.

Bunun dışında hepsi birbirinden kaliteli, öğrenmeye istekli ve yeni dünya trendlerini takip eden muhteşem bir ekibim var. Onların gelişimine katkıda bulunmak, bankanın değişimini gözlemlemek, 20 senedir bu bankada olduğum için hangi aşamalardan geçip nerelere geldiğini görebilmek, yeni kavramlara adapte olup onlardan beslenebilmek, genç ve dinamik kadronun bana kattığı enerjiyi daha da ileriye taşıyabilmek düşüncesiyle inanılmaz keyifli anlar yaşıyorum.

Sıkıntılar tabii ki yaşıyoruz. Her bir problem olduğunda dataya geliyor ve üzerimizde çok fazla baskı ve istek oluyor. İnsanlar datayı tanıdıkça, tadına vardıkça daha fazla istiyorlar ve işlerini daha ileriye taşıyabildiklerini fark ediyorlar. Bu yüzden bu bana acayip keyif veriyor.