Anlatsın
Giriş
Sosyal girişimcilik ile ilgilenmek isteyenlere tavsiyeleriniz nelerdir?
Transkript
Sosyal girişimcilikle ilgilenmek isteyen insanlara tavsiyem, aslında sosyal etki dünyasına biraz girmeleri ve bu dünyada yapmak istedikleri şeyleri keşfetmeleri. Yani, "Ben bu dünyanın meselelerini çözmede nasıl katkıda bulunabilirim?" sorusunu sormaları önemli. İlgilendikleri alanlar, farklı sivil toplum konuları veya enerji gibi belirli odakların keşfedilmesi, sosyal girişimcilikle ilgilenmekten çok daha mantıklı bir yol. Çünkü herkes girişimci olamaz; bunu birçok videoda, farklı girişimcilerden de duymuşuzdur. Herkesin sosyal girişimci olması da gerekmiyor. Asıl önemli olan, hepimizin bu dünyadaki sosyal veya çevresel meselelere çözüm üretmek için bir katkıda bulunmak istemesi.

Eğer insanlar üç dört tane sosyal girişimci olmayı arzuluyorlarsa ve bu sorunlara sürdürülebilir çözümler yaratmak istiyorlarsa, ne mutlu bize demek lazım. Aksi takdirde, sosyal girişimle illaki net bir şekilde ilgilenmek zorunda değiller.

Türkiye'de, bu konuyu merak edenler için özellikle son üç yılda birçok kurum ortaya çıktı. Örneğin, Zorlu Holding'in inisiyatifiyle kurulmuş Ice, Koç Üniversitesi bünyesindeki CSIF ve dünyanın en büyük sosyal girişimci ağı olan Ashoka gibi kurumlar var. Bu tür kurumların birçok halka açık etkinliği oluyor. Onların sosyal medya hesaplarını ve web sitelerini takip ederek, sosyal girişimcilik dünyasına aşina olmak mümkün.

Ayrıca, online kaynak olarak Stanford Social Innovation Review adlı bir web sitesi de öneririm. Burada, sosyal girişimcilik dünyasında olup bitenler, yenilikçi haberler ve bu alanda çalışan düşünürlerin yazılarını bulabilirsiniz. Ben sürekli takip ediyorum ve oldukça beğeniyorum.
Bu metin otomatik olarak oluşturulmuştur. Hataları bildirerek geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.