Arvato İnsan Kaynakları Ekibi olarak nasıl projeler üzerine çalışıyorsunuz?
Naime Başaran
Naime Başaran
İşe Alım Süpervizörü, Arvato CRM Türkiye
Transkript

İnsan Kaynakları içerisinde oldukça dinamik bir hayatımız var ve birçok sektöre göre de oldukça dinamiğiz. Büyüyen ve büyümeyi hedefleyenbir şirketiz. Dolayısıyla bu da İnsan Kaynakları’na birçok sektörden farklıolarak ciddi bir yoğunluk getiriyor. Yönetmeye çalıştığımız gündemlerimiz varama bunun yanında her zaman süreçlerimizi iyileştirmek ve geliştirmek önceliğimizdir. Dolayısıyla içeride birçok projemiz var. Bunlardan bir tanesi, büyümeyi destekleyecek şekilde sourcing projeleri yapmak çünkü böylece hedeflediğimiz kitleye nereden ulaşabileceğimizi bulabiliyoruz.

Müşteri Temsilcisi pozisyonundan bahsedecek olursam Newshore tarafta çokça alım yapıyoruz. Newshore dediğimiz yabancı dil projelerde Almanca, İngilizce, İtalyanca, Rusça gibi çok farklı dillerde hizmet veriyoruz. Bu dillerde hizmet verecek kişilere nereden ulaşabileceğimizle ilgili detaylı ve kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Aynı zamanda iş veren markamızı desteklemeyi hedefliyoruz.

Bunun yanında dijitalleşen çağda işe alım süreçlerini nasıl efektif yürütebileceğimiz ve adayı ofise kadar yormadan değerlendirme sürecini nasıl yapabileceğimizle ilgili birçok çalışma yapıyoruz. Birlikte çalıştığımız İnsan Kaynakları yazılım ve çözümleri sunan firmalar var. Onlarla birlikte işe alım veya İnsan Kaynakları süreçlerimizde verimliliği arttırmak adına neler yapabileceğimizi belirliyoruz.

Sektörde fark yaratmaya çalıştığımız konulardan bir tanesi de analitik projemizdir. Arka tarafta büyük datalarda adayın ve çalışanın birçok verisi var. Bunları birlikte çalıştığımız firmayla analiz ederek işe alım ve İnsan Kaynakları süreçlerini nasıl daha iyi kurgulayabileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Yeni mezunlar da projede A’dan Z’ye yeralabiliyorlar. Hatta burada önceliğimiz, proje fikirlerinin yeni mezunlardan veya içeride bu işi yapan uzmanlardan gelmesi ve bu projeleri yönetme noktasında oluyor.