Kariyerine yeni başlamış kişilere tavsiyeleriniz neler olur?
Sinem Türüng
Sinem Türüng
CFO / Finans Direktörü, METRO Türkiye
Transkript

Elbette kendi alanlarınızı öğrenerek başlayacaksınız. Bu yüzden öğrenmeye açık olmanız çok önemli çünkü okulda aldığınız bilgiler sizi her ne kadar iş hayatına hazırlamaya çalışsa da, birçok şeyi çalışmaya başladıktan sonra öğreniyorsunuz. Bu yüzden 6 ay veya 1 sene öğrencilik mentalitesini kaybetmemeniz bence çok önemli. Öğrenmek kariyerin tamamında devam ediyor ve bunun hiçbir zaman sonu gelmiyor ama başladığınızda öğrenmeye çok açık olmanız gerekiyor. Bütün sensörleri açarak nereden bilgi kapabiliyorsanız, kimden bir şey öğrenebiliyorsanız onun peşini bırakmayıp öğrenebildiğiniz kadar çok öğrenmeniz gerekiyor.

Bunun haricinde meraklı olmak gerçekten önemli çünkü soru sorabilmek bence çok önemli. Doğru soruları sorarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bu yüzden soru sormaktan çekinmemeniz gerekiyor ve kendinizi geliştirmek adına çekinmeden hem beraber çalıştığınız insanlara hem diğer departmandakilere, kantinde karşılaştığınız veya serviste beraber olduğunuz kişilere mümkün mertebe soru sorup insan ilişkilerini geliştirmeniz gerekiyor.

Bunun haricinde işi sevip sevmediğinize odaklanmanız önemli. Örneğin;
Finans'ta çalışıyorsanız günlük görevleriniz her şirkette aşağı yukarı aynı olacaktır. A firmasındaki Finans Departmanı'yla B firmasındaki Finans Departmanı birbirinden farklı olmayacaktır. Önemli olan o şirketin kültürünün size ne kadar uyduğu, şirketin amacının sizin amacınızla paralel olup olmadığı, kendinizi evinizde ve organizasyonun bir parçası olarak hissedip hissetmediğiniz çok önemli. Özellikle işe yeni başlayan arkadaşların çalıştıkları şirketi tanırken bunlara önem vermeleri gerekli. Eğer kendinizi evinizde hissediyorsanız, değerleriniz uyuşuyorsa, içinde bulunduğunuz ortam sizi mutlu ediyorsa bu durum bir şekilde yaptığınız işe de yansıyor ve yaptığınız işin kalitesini arttırıyor. Hem siz mutlu oluyorsunuz hem de işvereniniz sizinle çalışmaktan mutlu oluyor. Dolayısıyla içinde bulunduğunuz şirketin kültürünü anlamak, kendinizi mutlu eden bir kültür olup olmadığını sorgulamak işe yeni başlayanlar için önemli. Bunun haricinde öğrenmeye açık olmanız, mümkün olan her alandan ve kaynaktan bilgi toplayarak kendinizi geliştirebilmeniz çok önemli.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Times; color: #000000}