METRO Türkiye Finans Ekibi olarak nasıl projeler üzerinde çalışıyorsunuz?
Sinem Türüng
Sinem Türüng
CFO / Finans Direktörü, METRO Türkiye
Transkript

Son dönemlerde en çok dijitalizasyon üzerine projelerimiz var ve bu özellikle 2 senedir yoğun olarak hayatımızda. Geçen sene FSD dediğimiz Food Service Delivery alanına girdik, bunu da profesyonel bir şekilde yapmaya başladık. METRO, müşterilerine çok uzun zamandır bir nakliye hizmeti veriyordu, müşterilerine sunduğu böyle bir hizmet vardı ama biz geçen seneden beri bunu daha profesyonel bir şekilde yürütmeye başladık. Dolayısıyla o alanda çok ciddi ihtiyaçlarımız oldu. FSD alanını desteklemek için, good management sistemini onların iş yapış biçimine daha uygun hale getirebilmek için yapmamız gereken ciddi değişiklikler oldu. Dolayısıyla IT alanında hem saha satışımızı desteklemek hem de depodaki operasyonlarımızı desteklemek adına dijitalleşmeye yönelik çok ciddi projelerimiz oldu ve bu sene de devam ediyor.

Beni çok heyecanlandıran projelerden bir tanesi; yeni bir uygulama yapmaya başladık. Müşterilerimiz ve çalışanlarımız akıllı telefonlarıyla insanlarla rahatlıkla iletişim kurabilsinler diye yapmak istediğimiz bir uygulamamız var. Bazen mağazaya gelip de danışmada veya İnsan Kaynakları’nda halletmek zorunda kaldıkları işleri cep telefonlarından halletmelerini istiyoruz. Bu bizim için enteresan bir proje olacak, biz de ilk defa yaptığımız için çok heyecanlıyız.

Bunun haricinde finansal alanda yatırım projelerimiz her zaman var ve mağaza açılışlarımız olabiliyor. Dolayısıyla bunların fizibilite projeleri oluyor. Ben bunlara biraz daha normal olarak bakıyorum çünkü her sene 1-2 tane yapıyoruz. Beni gerçekten çok heyecanlandıran projeler, yeni diyebileceğim IT alanındaki projelerimizdir.