Koton Satış Kategori Ekibi olarak nasıl projeler üzerinde çalışıyorsunuz?
Alin Çakın
Alin Çakın
Satış Direktör Yardımcısı, Koton
Transkript

Üç ana başlığımız var. Bunlardan bir tanesi, mağazadaki ürünlerin taşıma kapasitesidir. Her kategorinin farklı bir taşıma kapasitesi ve ürün adedi var. Dolayısıyla her mağazanın segmentine, satış hızına ya da büyüklüğüne göre değişiyor. Buna bağlı olarak da bu segmentlerdeki her mağazanın ayrı ayrı taşıma kapasitelerini inceleyip belirliyoruz.

İkinci olarak yürüttüğümüz bir proje var. Bizim departmanımızın kuruluş amaçlarından birisi, metrekare verimliliğini yükseltmektir. Bu sayede bir mağazanın bir metrekarede ürettiği ciroyu en yüksek seviyeye nasıl çıkarabileceğimiz konusunda planlama yapıyoruz. Bununla ilgili çeşitli raporlamalar, analizler, uygulamalar ve kampanyalar hazırlıyoruz. Bunların sonuçlarıyla birlikte saha ekibi ve diğer departmanlarla kolektif bir şekilde çalışarak bunları planlıyoruz.

Üçüncü olarak mağazadaki mobilya ve ünite adetlerinin datasını belirleyip arşiv yapma konusunda bir projemiz var. Bu proje kapsamında da bir ünite, bir mobilya veya bir masanın ne kadar adet ürün taşıyacağını belirliyoruz. Kısacası mağazanın sıkışık gözükmemesini, satış hızını yakalayamayan bir ürün kapasitesine sahip olmamasını, boş ve yetersiz ürün sayısının görünmemesini sağlamak için projeler yürütüyoruz. Bunlar hali hazırda hayata geçmiş projeler ama her gün geliştirip devam ediyoruz. Dolayısıyla bunların hem görsel düzenlemeye hem de planlamaya çok büyük etkisi oluyor.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.