Migros'un çalışanlarına sunduğu eğitim ve gelişim fırsatları nelerdir?
Olcay Yılmaz Nomak
Olcay Yılmaz Nomak
İnsan Kaynakları Direktörü, Migros
Transkript

Migros’ta herkes için ciddi yapılanmış eğitim ve gelişim fırsatları var. Biz çalışanlarımız için objektif bir değerlendirme ortamını çok önemsiyoruz. Migros’ta her çalışana, her yıl mutlaka performans değerlendirmesi ve yetkinlik bazlı değerlendirmeler içeren bir yetkinlik değerlendirme süreci yapılıyor. Bunu hem 360 derece gözleme dayalı olarak hem de objektif değerlendirme araçları kullanarak yapıyoruz. Tüm çalışanlarımızın performanslarına, yetkinliklerine, gelişim ve güçlü alanlarına, başarı oldukları veya zayıf oldukları konuların hepsine çok detaylı bir şekilde hakimiz. Onlara bütün bu değerlendirme süreçlerine tamamen entegre bir şekilde eğitim ve gelişim fırsatlarımızı açıyoruz. Kişi yeter ki kendini geliştirmek istesin.

Kişinin güçlü yanları, gelişim alanları, önümüzdeki dönemde ne yapmak istediği ve neye odaklanacağı gibi tüm süreçlere gelişim anlaşması diyoruz. Anlaşma; tarafları olan bir şey olduğu için bu taraflardan birisinin o olduğunu ve bunu planlamasını gerektiğini söylüyoruz. Sonrasında çalışan bu talepleri oluşturuyor ve yöneticisiyle bir anlaşma yapıyor. Biz İnsan Kaynakları ve Eğitim Departmanları olarak biraz sağlayıcı konumundayız. Neye ihtiyaç varsa onları organize ederek sunuyoruz. Yetişkinlerde gelişim ve eğitim kişinin kendi sorumluluğunda olan bir süreç olduğu için bu sorumluluğu çalışanlarımıza bırakıyoruz. Hem mesleki becerilerini yaşayarak ve uygulayarak öğrenme fırsatı hem de o mesleki beceriler kazandıracak eğitimler sağlıyoruz.

Migros’un uluslararası alanlarda 36 tane ödülü var. Bunlar dünyanın en seçkin organizasyonları tarafından verilen ödüller olduğu için gerçekten çok gurur veriyor. Bu hem Migros çalışanları hem de ülkemiz adına çok kıymetli bir şey ve Migros’un eğitime ve gelişime verdiği önemin bir kanıtı.

Biz bu eğitimleri ve sunduğumuz fırsatları kendimiz tasarlıyoruz. İçeride verdiğimiz mesleki eğitimlerin %95’ini Migros kendisi geliştiriyor. Bu yüzden perakende okulu olmayı hak ediyor. Migros’taki herkes bu eğitimlerde ortalama 19 gün eğitim alıyor. Bu da eğitim dünyasında çok önemli bir seviye olarak tanımlanabiliyor. Dolayısıyla eğitim ve gelişim fırsatının çok olduğu bir ortamdan bahsedebiliriz.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.