Migros'ta kullanılan CRM uygulamalarından bahsedebilir misiniz?
Kına Demirel
Kına Demirel
Marka İletişimi ve CRM Direktörü, Migros
Transkript

Sadakatin tek bir temel unsuru var, o da müşterinin ilgisini çekebilmektir. Müşterinin ilgisini çekebilecek her türlü aracı kullanabilirsiniz. Money Clubmüşterinin ilgisini yaptığı indirimlerle çekiyor. Bu yüzden her zaman 1 numaralı Sadakat Programı diye biliniyor. 

Bizde çok sevilen Gördüğünüze İnanın adında bir kampanyamız var. 60 liralık alışverişe Money Club’ınızla inanılmaz ürünleri çok ucuz fiyata alıyorsunuz. Bu kampanya her zaman tüketici için 1 numarada yer alıyor. 

Bunun yanında puan uygulamalarımız dikkat çekiyor. Bu uygulamalarda son 2 yılda çok enteresan bir şey yaptık. Kasadan veya uygulama üzerinden kart numaranızı girdiğinizde tamamen size özel indirimler veriyoruz. En sevdiğiniz ürünlere ve kategorilere özel %25-40’a varan indirimler veya puanlar veriyoruz. Bu ikisi temel taşı oluşturuyor.

Bunun dışında çok yakında başlayacağımız çocuk kampanyaları müşterilerimizin ilgisini çekiyor. Bugünlerde Money Club’ınızı kullanıp yaklaşık 22 markada özel indirim alabileceğiniz projelerimiz var. Bunun gibi müşterinin anlık ilgisini çeken değişik kampanyalar yapabiliyoruz. Dolayısıyla Money Club’ı takip eden tüketiciler sürekli kendi hayatlarında enteresan bir kampanya, fırsat veya etkinlik görebiliyor.

Etkinliklere de örnek verelim. Her sene Macro Center Kanyon mağazamızı bir gece kapatıyoruz ve orada müşterilerimize yönelik harika bir parti veriyoruz. Zaman zaman çocuklarımızı mağaza içerisinde gezdirerek bilinçli tüketici olmalarına yönelik eğitimler veriyoruz veya onları sinemaya götürüyoruz. Festivallerde yer alıyoruz. Bunun gibi birçok etkinlikle Money Clubmüşterisinin hayatında sürekli yer almaya çalışıyoruz.