Koton kariyerinizi anlatır mısınız? Koton'da bugüne kadar hangi görevlerde bulundunuz?
İlkay Keskin
İlkay Keskin
Chief Merchandise Officer, Koton
Transkript

Ben Koton’da bayağı farklı görevlerde çalıştım. Bu yüzden çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; siz Koton’da ne yapmak isterseniz onu yaparsınız. Herhangi bir işte başlayıp başka bir işi yapamayacağınızı düşünmek çok yanlış olur.

Ben Koton’da öncelikle Yurtdışı Satın Alma Departmanı’nda başladım. Çin tecrübemden dolayı Çin’deki satın almayı yapıyordum. O zamanlar şirketin bütün satın alması beraber yapılıyordu. Çocuk, kadın, erkek kategorilerinin hepsinin yurtdışı satın alması bir departman içerisinde yapılıyordu. Çok keyifli ve yoğun bir işti. 

Ben koleksiyon tarafını, ürünle uğraşmayı, yeni ürün ve koleksiyon yapmayı çok sevdiğim için üreticilerde koleksiyon yapmaya başladım. Bunları markaların içerisine dahil ettikten sonra bir Ar-Ge Departmanı kurarak üretici Ar-Ge’lerini getirdik ve bunları koleksiyonun içerisine yedirmeye başladık. Şirkette bu şekilde yan bir iş yaparak Marka Ekibi’ne geçtim. Marka’da önce Business Departmanı’nda çalıştım. Kadın kategorisinde Business bizim için çok kuvvetli bir market olduğu için önce onu yapmaya başladım. Sonrasında hem biraz fiyat baskısı hem de pazarın ihtiyacı niteliğinde aynı departman içerisinde bir Basic Woman markası kurduk. Biraz daha yüksek adetlerde alımlı ama fiyatları düşük bir range yaptık ve çok keyifli bir işti.

Yine trendler doğrultusunda yaklaşık 1-2 sene sonra Koton Sport markasını kurduk. Bu da çok keyifliydi çünkü sıfırdan bir işti ve pazarda henüz yerini bulmamıştı. Biz de orada hem ünlü işbirliğiyle hem de koleksiyonumuzla güzel bir çıkış yakaladık. Ardından yapı değişikliği oldu ve Koton farklı bir sisteme gitmek istedi. Bunun üzerine Woman Trends Departmanı’nda Buying Directorpozisyonunu aldım. Trends Departmanı içinde hem City Fashion markası hem Lingerie ve Swim Wear markası hem de Party Wear markası var. Ben de bir kadının günlük hayatında veya dışarı çıkmak istediğinde her türlü ihtiyacını gören çok keyifli bir departmanın başındayım.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.