METRO Türkiye'de stajyer alım sürecini anlatır mısınız? Adaylardan beklentileriniz neler?
Miray Bostancı
Miray Bostancı
İşveren Markası ve İşe Alım Yöneticisi, METRO Türkiye
Transkript

Stajyer başvurularında bizim için önemli olan şey; elbette ki stajyerin neyi arzu ettiğidir ama şu çok normal bir şey; henüz üniversitenin belli sınıfına gelmiş bir kişinin kendisiyle ilgili net bir kararı olmayabilir, bunu anlayışla karşılıyoruz. Organizasyonlar günümüzde sürekli değiştiği için beklentimiz organizasyonumuzu tamamıyla tanıyıp net bir fikirle karşımıza gelen arkadaşlarımızın olması değildir. Olursa memnun oluyoruz ama olmaması bizim için negatif bir şey olmuyor.

Bütün görüşmelerdeki yaklaşımımız ve amacımız: “Biz ne yapıyoruz, siz ne yapmak istiyorsunuz ve biz buluşursak maksimum faydayı nerede sağlayabiliriz?” diye tartışabilmektir. Dolayısıyla buradaki beklentimiz; herkesin Satın Alma’da veya Operasyon’da olması gibi bir şey değil. Önemli olan, adayların kendilerini nerede geliştirmek isteyeceklerine ve nerede mutlu olacaklarına karar vermeleridir. Mülakatlarda bunlar zaten ortaya çıkıyor ama tüm bunların ötesinde en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi de kültür ve değerler uyumudur.

Metro, insan odağı çok gelişmiş bir şirket. İnsan odağı dediğimiz zaman sadece insan kaynağı yaratan insandan bahsetmiyoruz. Dokunduğumuz herkesle ilgili değer yaratma arzumuz var. Dolayısıyla tedarikçiden müşteriye, kamuda bugün bizimle yolu kesişebilecek herhangi birine kadar insanın değerli olduğu hissini paylaşan adayların bizimle beraber olması en büyük dileğimizdir.