METRO Türkiye'de öğrenciler için nasıl staj ve part-time çalışma olanakları var?
Miray Bostancı
Miray Bostancı
İşveren Markası ve İşe Alım Yöneticisi, METRO Türkiye
Transkript

Şu an Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan mağazalarımızla beraber genel müdürlüğümüzde de insan gelişimine son derece değer veren ve odağına insan gelişimini alan bir anlayışımız var. Bu anlamda gerek üniversite öğrencilerinin gerek yüksek lisans öğrencilerinin Metro’ya çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz ve olabilecek tüm pozisyonlar için onlara proje yaratmaya çalışıyoruz.

Metro’da staj olanakları genel itibari ile ikiye ayrılıyor. Bir tanesi kısa dönemli stajlardır. Daha çok bulunan lokasyonun dışından gelen öğrencilerin veya okuluyla beraber devam edemeyecek öğrencilerin tercih ettiği staj programlarıdır.

Bir de uzun dönemli staj programımız var, adı Career Mix’tir. Career Mix’le beraber yaz itibari ile Metro’ya katılan öğrenciler bir projeden sorumlu oluyorlar. Projeyi başarılı tamamlamalarının ardından onlara bir pozisyon teklif ediyoruz ve okul süresince, okul programı el verdiği müddetçe bizimle beraber devam ediyorlar. Career Mix sadece proje takibi veya hedeflerle öğrencilerin geliştirilmesi üzerine kurulu bir program değil. Programın içerisinde farklı yöneticilerimizin çok büyük katkılarını ve parmak izlerini görebiliyoruz. Mağaza oryantasyon programlarıyla mağaza eğitimleri oluyor. Lojistik ve depo alanının yönetimiyle ilgili eğitimler oluyor. Career Mix’te devam eden arkadaşlarımız GastronoMetro’da gıda ve Gastronomi üzerine çok sayıda eğitim fırsatına erişiyor.

Bununla beraber bizimle geliştirmelerini istediğimiz ana şey; gerçekten etki yaratabilecekleri, karara katkı sağlayabilecekleri bir platformda kendilerini gösterebilmeleridir. Bu şekilde 2 sene önce başladığımız programda %60-70 oranlarında devam ediyoruz. Bizimle başlayan her 10 öğrencinin 6’sına okullarını tamamladıkları zaman istihdam sağlamayı hedefliyoruz ve uzun sürelerde beraber olmayı umuyoruz.

Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.