DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu'nun yapısını anlatır mısınız?
Gürhan Çam
Gürhan Çam
İnovasyon, Dijital Ödeme, Bulut ve Direkt Bnk., Saha Satış ve Marka Ortak. Grup Müdürü, DenizBank
Transkript

Biz Dijital Pazarlama’yla da, Proje Üretimi’yle de ilgileniyoruz ve yaşayan çeşitli kanallarımız var. Olgunlaşmış kanalları, yeni projeleri ve Pazarlama’yı farklı yere alıp basitçe üçe böldük. Ayrıca İnovasyon Komitesi ve projelerin altında da alt gruplarımız var. Bunlardan bazıları; FinTech bankacılığı, dijital ödeme sistemleri, bulut bankacılığıdır. Bulut bankacılığı ve FinTech bankacılığı sektörde ilk kez Denizbank tarafından icat edildi. Bu anlamda branşlaşmak üzere çalışıyoruz.

Dijital ödeme sistemlerinin altında en lokomotif ürünümüz FastPay var. FastPay bugün sektörü şekillendiren ürünlerden bir tanesidir. Biz Denizbank olarak bir ürünleri sadece Denizbank müşterilerinin yararlanacağı şekilde değil, tüm herkesin yararlanabileceği şekilde tasarlamaya çalışıyoruz. Yaptığımız projelerin çoğunda da bu görülüyor.

Bulut bankacılık altında kobiler için ürettiğimiz platformlar var ve bu platform tüm kobilerin kullanabileceği şekilde tasarlandı. Bu bakış açıları sektörün ciddi anlamda kafa yapısını değiştiriyor ve bugün geldiğimiz noktada artık herkes sadece kendi müşterilerine hizmet vermekle değil, herkese hizmet vermeye odaklanmış durumda. Buna Telekom operatörleri de dahil. Bu da bize ciddi anlamda keyif veriyor. Sektöre hem bu anlamda ilham katmak hem tüm vatandaşların bu hizmetlere ulaşmasını sağlamak hem de sektörü farklılaştırarak farklı ürünleri herkese ulaştırmaya çalışmak bize ciddi anlamda keyif veriyor.