Yurtdışında iş bulmak için birden fazla yol var ama en önemlisi Linkedin’dir. Doğru bir Linkedin profilinin olması ve doğru keywordler içermesi çok önemlidir. Artık birçok kişi Linkedin’in yurtdışı fırsatlarının önemini biliyor. Her ülkenin Kariyer.net gibi kendi kariyer sitesi var ve firmalar bazen Linkedin’den daha çok kendi mecralarını kullanabiliyor. Bu yüzden o firmaları Google’da aratabilirsiniz. Özellikle yeni mezun ve giriş pozisyonları için Glassdoor gibi sitelerde daha farklı iş ilanları çıkabiliyor.
Bunun dışında danışmanlık firmalarından da iş bulunabilir. Biz ağırlıklı olarak buradaki danışmanlık firmalarıyla irtibattayız ama her ülkenin kendi içerisinde danışmanlık firmaları var. Linkedin bile farklı danışmanlık firmalarıyla çalışıyor. Linkedin’de birçok şirketin kendi sayfası olduğu için orada çalışan kişileri de görebiliyorsunuz. Dolayısıyla onlara Linkedin’den veya kendi web siteleri üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu başvurular sonrası genelde hızlıca bir ön görüşme yapılıyor. Etrafımdaki pek çok kişinin de oradan bu şekilde haber aldığı olmuştur.
Bunun dışında bir bütçeniz veya birikiminiz varsa, yurtdışına gitmeyi kafanıza koyduysanız oralardaki dil kurslarını veya MBA programlarını araştırabilirsiniz çünkü çalışma izni çok büyük bir problem yaratıyor. Normalde bir işe geçerken çalışma iznini almak aylar sürebiliyor veya hiç alınamayabiliyor ama o ülkede öğrenciyseniz devlet size mutlaka belli bir saat çalışma izni veriyor. Dolayısıyla siz bu çalışma iznini kullanarak oradaki kısa dönemli ve yarı zamanlı işlere başvurabilirsiniz. Kendinizi o işte ispatladıktan sonra da şirketin sizi işe alması veya sizin çalışma vizesi masraflarınızı karşılaması mümkündür.
Bu soruya verilmiş 1 cevap daha var.