Koruncuk Vakfı'nın yakın gelecekteki projeleri nelerdir?
Transkript

Çok yakında Urla’da köyümüz açılacak. Biliyorsunuz ki öyle bir köyü yapmak bizim gibi vakıflar için çok zor çünkü sabit bir gelirimiz yok. Biz her şeyi bağışla yapmaya çalışıyoruz, bağış bulamadığımız zaman nakitle yapıyoruz. Bu yüzden her kuruşu birilerinden davamıza inandırarak almak zorundayız.

İzmir’in iç teftişi bittikten sonra çocukları oraya alacağız. Çocukların kabul edilmesi, yerleşmesi, okulları, işleri ve onlara gereken düzeni sağlamak epey bir vakit alacak.

Bizim ayrıca bir ana-baba okulumuz var ve bunu dönem dönem hayata geçiriyoruz. Çocuğun aile yanında da korunması gerekiyor. Başka bir yere gitmeden ailesinin yanında yaşamasını sağlamak için projeler geliştiriyoruz. Bununla ilgili olarak da Urla tarafında ana-baba okulu diye bir proje başlatacağız. Orada köylerdeki anne ve babalara çocukla ilgili karşılaşabilecekleri iletişim, hastalık, beslenme, okul, psikoloji gibi problemler hakkında eğitimler veriyoruz.

Bunun dışında Kızılay’la yaptığımız mülteci çocuklarla ilgili hali hazırda devam eden bir projemiz var. Bunu zaman zaman geliştirmeye çalışıyoruz ama mülteci konusu çok kaygan bir zemin olduğu için bir yere kadar gelip tekrar bekleme sürecine giriyoruz.

İstismar mağduru çocukların rehabilitasyonlarıyla ilgili bir proje üstünde çalışıyoruz ve bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz.