DenizBank'ta Denetim alanında nasıl kariyer fırsatları var?
Özerk Saraç
Özerk Saraç
TKB-IT Denetim Grup Müdürü, DenizBank
Transkript

Yeni başlayan arkadaşlarımız Uzman Yardımcısı olarak başlıyorlar, 3 senelik bir süreçte Yetkili unvanına kadar çıkabiliyorlar ve Yetkili olarak birebir teftiş yapabiliyorlar. Bir şube teftişinde bir Ekip Şefi olarak o şubeye yardımcı arkadaşlarıyla beraber giderek kasa almaktan denetimini kapatmaya kadar geçen süreci tamamen kendi yönettiğini düşünebilirsiniz.

Teftiş kurulu içerisinde bireysel yetkinlik sınavı, yeterlilik sınavı, sertifikasyon alımı gibi bir kariyer süreci var. Sertifika alınmasına çok teşvik eden bir ekip var ve bazı kariyer adımları bu sertifikasyona bağlı. Örneğin; IT Denetimi alanında belli bir unvana gelmek istiyorsanız bu alanda uluslararası kabul gören CICA sertifikasyonu gibi bazı sertifikaları almanız gerekiyor.

Yeni başlayan arkadaşlar 2 yıl sonra yetki alıyorlar ve tek başlarına şube teftişlerine gidebiliyorlar. 3. yıldan itibaren yeterlilik sınavına girerek Müfettiş Yardımcılığı’ndan Müfettiş olma hakkı kazanıyorlar. Daha sonrasında Yönetmenlik geliyor. Eğer teftiş özelinde kariyer yapmak istiyorlarsa Teftiş Kurulu’nun içerisinde müdürlük ve yöneticilik pozisyonlarında kariyer yapma yolunu da seçebilirler.

Tüm sektörde geçerli olarak teftiş kurulları bankanın çeşitli pozisyonlarına yönetici yetiştiren bir organizasyonun parçası olarak görülüyor. Dolayısıyla bizimle beraber bu yola başlayan arkadaşlardan bankanın çeşitli bölümlerinde yöneticilik yapan kişiler var. Bunun içinde şube müdürleri, bölge satış müdürleri, Intertech iştirakimize müdürlük yapanlar var. Dolayısıyla burada kariyer yolları çok açık. Kariyerinize teftişte başlıyorsanız bankanın herhangi bir bölümünde yönetici olarak devam etme imkanınız diğer bölümlere kıyasla çok yüksek.