Bildiğin kadarıyla, hukuk fakültesinin tüm derslerinde devam zorunluluğu olan tek okul, Tobb Etü’dür.

Uluslarası hukuk alanında uzmanlaşabilirsin. Ben yurtdışında avukatlık yapmak istiyorum dersen, gitmek istediğin şehirden denklik alıp oranın baro sınavına girebilirsin. Ya da “ben yurt dışında avukatlık yapmasam da olur burda yaptığım bana yeter yurt dışında farklı bir şey de yapabilirim sadece orda çalışmak istiyorum” diyorsan işletme, MBA gibi bir master yapıp yurtdışı kariyerine o alanlardan da giriş yapabilirsin.

Özel sektörde çalışmak istiyorsan evet, devlette çalışmak istiyorsan hayır. sırf hukuk bölümünde değil, tüm bölümlerde bu böyledir ancak tek kriter değildir. Okuduğun okuldan daha önemli olan faktör, klişe olmasına rağmen doğruluğu kesin olan, kendini ne kadar geliştirdiğindir.

Hakimlik, savcılık, noterlik, diplomatlık, kaymakamlık, avukatlık... ayrıca avukatlığın da kendi içinde dalları vardır. Kamu avukatlığı, şirket avukatlığı, serbest avukatlık gibi. Bunlar dışında bir avukat istediği herhangi bir alanda da uzmanlaşabilir. Spor hukuku, banka hukuku, ceza hukuku, marka hukuku, medya hukuku, aile hukuku gibi. Bir hukuk fakültesi mezunu, alanından farklı olarak, kendisini yeterince geliştirebilirse, ayrı bir diplomaya ihtiyacı olmadan akademide değil ama sahada iibf mezunlarının yaptığı neredeyse her türlü işi yapabilir. (Ancak iibf mezunları hukuk mezunlarının yaptığı pek çok işi yapamaz) Ayrıca mba gibi uygun bir masterla yurt dışında yine iibf mezunlarının yaptığı çoğu işe kabul edilebilir. Uluslarası hukuk alanında uzmanlaşmak yine yurt dışında çalışmanın başka bir yoludur.

Hukuk bölümü, muhakeme kabiliyeti ve adalet duygusu yüksek insanları bünyesinde taşıması gereken bir bölümdür.